Δυναμικό παρών αγροτών και κτηνοτρόφων στο πανεπαρχιακό συλλαλητήριο στην Ελασσόνα – Προχώρησαν και σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου Λάρισας – Κοζάνης (φωτ.-video)

Δυναμικό πανεπαρχιακό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της επαρχίας Ελασσόνας στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο οποίο συμμετείχαν ενεργά σύλλογοι και φορείς της περιοχής, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να δώσει λύση στα προβλήματα τους. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή στηρίζει το δίκαιο αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Τσαπλές, επισημαίνοντας πως η αγροτιά παλεύει για να παραμείνει στα χωράφια της και οι κτηνοτρόφοι για να μη σφάξουν τα κοπάδια τους και γίνουν άνεργοι στις πόλεις, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελασσόνας Γιώργος Μπαμπάλης, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας, o γραμματέας της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Γιώργος Μιχαλογιάννης, το μέλος του 15μελούς του Γενικού Λυκείου Ελασσόνας Νίκος Αγοραστός, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και εκπρόσωπος από το μπλόκο της Νίκαιας Ρίζος Μαρούδας, ο πρόεδρος του Καπνικού Συνεταιρισμού Ελασσόνας Γιώργος Κατσαρός και ο εκπρόσωπος του μπλόκου της Ελασσόνας και πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου και μέλος του Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Στέλιος Καραμούλας. 

Κατά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, υπερψηφίστηκε ψήφισμα που ανέφερε πως «οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες, τα παιδιά μας, οι μαθητές και οι φορείς της περιοχής δηλώνουμε την αποφασιστικότητα για τη συνέχιση του αγώνα μέσα από το μπλόκο Ελασσόνας. Οι όροι για την επιβίωση και τη συνέχιση της παραγωγής των εφοδίων για το τραπέζι της λαϊκής οικογένειας περνούν μέσα από την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας σήμερα». 

 Μεταξύ άλλων διεκδικούν: 

– Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα 

– εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας. – Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. 

 – Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πανεπαρχιακού συλλαλητηρίου οι αγρότες  προχώρησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου Λάρισας – Κοζάνης.

Δείτε video και φωτογραφίες:

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.