Το Δαμάσι τίμησε το Άγιο Τρύφωνα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, η μνήμη του Αγίου Τρύφωνος, ο οποίος είναι ο προστάτης των γεωργών και των αμπελουργών, στον νεόδμητο προς τιμήν του Ναό στον οικισμό των σεισμόπληκτων στο Δαμάσι.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.Χαρίτωνας και συλλειτούργησαν μαζί του οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Νικόλαος Νακούλας (Βλαχογιαννίου) και π. Δημήτριος Ευαγγέλου (Δομένικου) καθώς και ο οικοδεσπότης ιερέας π. Γεώργιος Τζήκας.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και τον αγιασμό με τις ευχές του αγίου Τρύφωνος, για τα αμπέλια και τους αγρούς.

Απευθυνόμενος στους πιστούς που κατέκλυσαν τον ιερό ναό αναφέρθηκε στον βίο του αγίου Τρύφωνος και εξέφρασε για μία ακόμα φορά τις ευχαριστίες του για όλους τους δωρητές που συνέδραμαν για την κατασκευή του νεόδμητου ιερού Ναού.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου Γιώργος Σακούτσιος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου Γιώργος Τσανάκας, αλλά και αρκετοί πιστοί, που μέσα σε κλίμα κατάνυξης, συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία για να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Αγίου. 

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας οι σεισμόπληκτοι Δαμασιώτες τίμησαν με πλακέτα τον περιφερειακό σύμβουλο κ.Θανάση Παιδή για την μακροχρόνια προσφορά του στο Δαμάσι και ειδικά για όσα πολύτιμα πρόσφερε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του Μαρτίου 2021.


Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.