Ξύπνησε στα «λευκά» η Ελασσόνα

Ντυμένη στα λευκά ξύπνησε σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου και ημερολογιακά πρώτη ημέρα της Άνοιξης η Ελασσόνα και ολόκληρη η Επαρχία εξαιτίας της χιονόπτωσης που ξεκίνησε από τις μεταμεσονύκτιες ώρες και συνεχίζεται και αυτή την ώρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, στα ορεινά όμως η κατάσταση είναι διαφορετική λόγω του μεγαλύτερου όγκου χιονιού.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στις μετακινήσεις στους χιονισμένους  δρόμους, όπως και στον αυχένα της Μελούνας, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, μας ενημέρωσαν ότι προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της χιονόπτωσης παρουσιάζονται από τον αυχένα και μετά, προς την Κατερίνη (στον Άγιο Δημήτριο), όπου τα επιβατικά αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Επίσης στον δρόμο Ελασσόνας – Κοζάνης, μέχρι τα όρια του Νομού Λάρισας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στην πλευρά όμως της Κοζάνης υπάρχει απαγορευτικό για τα φορτηγά και για την κίνηση των οχημάτων είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.