Αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Παρασκευή 18 Μαρτίου

Τη διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου, όπως άλλωστε είχαν ανακοινώσει κατά την αποχώρηση των τρακτέρ από τους δρόμους, την Παρασκευή 18 Μαρτίου στην Αθήνα, αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ), σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα.

Οι λεπτομέρειες του συλλαλητηρίου, για παράδειγμα αν αυτό θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή στο Σύνταγμα, οι ομιλητές, κλπ, θα αποφασιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ η κάθοδος των αγροτών στην πρωτεύουσα θα γίνει με λεωφορεία. Πρόθεση της ΠΕΜ είναι να υπάρξουν και ορισμένα τρακτέρ για συμβολικούς λόγους στο συλλαλητήριο, πιθανότατα από τον Ορχομενό Βοιωτίας ή την Χαλκίδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικές διεκδικήσεις των αγροτών αφορούν:

*  Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

 * Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

 * Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.