Γ. Κυριλλίδης: «Στην Καλλιθέα υλοποιούμε έργα προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου»

Την Καλλιθέα Ελασσόνας επισκέφτηκε προ ημερών ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Κυριλλίδης, αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του Δήμου Ελασσόνας, προκειμένου να συζητήσει με το συμβούλιο της κοινότητας και να ενημερώσει τους κατοίκους για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και θα υλοποιηθούν στην κοινότητα.

Στο δημοτικό κατάστημα Καλλιθέας τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Θωμάς Βαρνάς και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου κ.κ. Χαλκίδης Χαράλαμπος, Χαλκίδου – Συμεωνίδου Αγάπη και Χαλκίδης Γεώργιος, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις ανάγκες της κοινότητας και τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψη. Ο κ. Κυριλλίδης κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου ότι ο Δήμος Ελασσόνας έχει ήδη ολοκληρώσει σημαντικές μελέτες για την Καλλιθέα, όπως την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου-Λυκειακές Τάξεις Καλλιθέας, την ενεργειακή αναβάθμιση του πρώην Δημαρχείου Ολύμπου και τη συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας. Τόνισε επίσης πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της δημοτικής αρχής με τον πρόεδρο της κοινότητας για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων με την αξιοποίηση της πάγιας προκαταβολής αλλά και η συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τη συντήρηση των εθνικών και επαρχιακών οδών. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει ότι ο Δήμος Ελασσόνας θα κάνει ασφαλτοστρώσεις και αμμοχαλικοστρώσεις στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο της περιοχής, ικανοποιώντας πολλά αιτήματα πολιτών και αγροτών του δήμου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο υπεύθυνος οικονομικών του Δήμου Ελασσόνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από τους πρώτους μήνες της θητείας μας δώσαμε έμφαση στα αιτήματα των κοινοτήτων και προχωρήσαμε στην εκπόνηση μελετών, προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα. Στην Καλλιθέα φέτος υλοποιούμε έργα προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου που αφορούν τα σχολεία, τα δημοτικά κτίρια, τους κοινόχρηστους χώρους, την εσωτερική οδοποιία, την αγροτική οδοποιία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε τα δύο πρώτα χρόνια ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση της δημοτικής αρχής να λύσει τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί. Φροντίσαμε τις κοινότητες του βόρειου τομέα με τοπικά συνεργεία καθαριότητας και συντηρήσεων υποδομών. Δρομολογήθηκαν επίσης η ράμπα και ο χώρος υγιεινής ΑμεΑ στο Γυμνάσιο Καλλιθέας και μία σύγχρονη στάση λεωφορείων με ασύρματο ίντερνετ στον οικισμό. Στηρίζουμε επίσης τον πολιτισμό και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας και τη Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας».

Στη συνέχεια ο κ. Κυριλλίδης συναντήθηκε με κατοίκους της Καλλιθέας σε καφενείο του χωριού, όπου παρουσία του προέδρου και των τοπικών συμβούλων συζήτησαν για τις επιμέρους ανάγκες των κατοίκων.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.