Με λαμπρότητα τιμήθηκε στην Ελασσόνα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτο)

Με λαμπρότητα, επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη, με «φόντο» ένα καθαρά ανοιξιάτικο ζεστό καιρό, γιορτάστηκε στην Ελασσόνα και τη γύρω περιοχή, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Η επίσημη δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος, οι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Νικόλαος Πνευματικός και π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και ο διάκος π.Σπυρίδων.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες. Αμέσως μετά, οι επίσημοι και ο κόσμος κατευθύνθηκαν στον χώρο του Μνημείου των Πεσόντων, στην Κεντρική πλατεία.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας κ. Ελευθερία Κακαβάνη.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας (υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ), ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην οδό 6ης Οκτωβρίου την οποία  παρακολούθησαν εκατοντάδες Ελασσονίτες που χάρηκαν την ηλιόλουστη ζεστή μέρα. . 

Στις επετειακές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν: Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας - περιφερειακής ενότητας Λάρισας Βασ. Πινακάς, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Παιδής, Πέτρος Τσακνάκης, Μαρία Μπίλλη, ως εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος» ο πολιτευτής Δαμιανός Ζώκας, ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων ο σμήναρχος Ελευθέριος Ιωσηφίδης, ο διοικητής της 361 Π.Α.Π. αντισυνταγματάρχης Χρήστος Χατζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κορακίδης, οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Κώστας Πασχόπουλος, Κώστας Έξαρχος, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας Βασ. Μουλτσιάς, δημοτικοί σύμβουλοι, ο αναπληρ. διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Δημ. Αρσένης, εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας ο αντιπύραρχος Ιωάνν. Πάσχος, ο γεν. γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας Αθαν. Μέρας, ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφ. Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας Αναστ. Δαραράς, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ελασσόνας Γιώργος Γιαννούλας, ο γραμματέας της Ο.Μ. Ελασσόνας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Μπίκιας, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, του τοπικού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπαιδευτικοί κ.α.
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.