Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται φέτος το Mountain Enduro Camp στη Μαμαλή Βερδικούσιας

Η γιορτή που έγινε θεσμός, το Mountain Enduro Camp μετά από απουσία δύο ετών, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, επιστρέφει φέτος σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, τη Μαμαλή Βερδικούσιας.

Το καταπράσινο δάσος οξιάς της Μαμαλής θα φιλοξενήσει τον Ιούλιο και πάλι τη μοναδική αυτή διοργάνωση η οποία και φέτος αναμένεται να προσφέρει στους επισκέπτες του ένα πλήθος από δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας συναντήθηκε με τους διοργανωτές του φεστιβάλ και σε ανάρτηση του αναφέρει: «Με τους διοργανωτές του φεστιβάλ Mountain Enduro Camp στη Μάμαλη της Βερδικούσιας συναντηθήκαμε χθες και συζητήσαμε για την προετοιμασία της διοργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος μετά από δύο χρόνια αναστολής. Ο Δήμος Ελασσόνας θα είναι και πάλι συνδιοργανωτής σε αυτό το μεγάλο γεγονός, στο οποίο συμμετέχουν αθλητές, φίλαθλοι και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Φύση, πολιτισμός και μηχανοκίνητος αθλητισμός σε έναν τέλειο συνδυασμό».Να θυμίσουμε, ότι όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2012 όταν η ιδέα κάποιων νέων ανθρώπων για την υλοποίηση ενός τριήμερου κατασκηνωτικού φεστιβάλ, ανοιχτού και προσιτού σε όλους έγινε πραγματικότητα για πρώτη φορά. 

Το Mountain Enduro Camp, περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες σχετικές με τη φύση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη μουσική.

Επίκεντρο των δραστηριοτήτων είναι η οδήγηση μηχανών τύπου enduro στο καταπράσινο δάσος οξιάς της Μαμαλής. 

Το Mountain Enduro Camp πραγματοποιείται στην κορυφή Μαμαλή (υψόμετρο 1424 μ.) της ορεινής τοποθεσίας του χωριού Βερδικούσια (7 χλμ από το χωριό, 30χλμ από την Ελασσόνας και 65 χλμ από τη Λάρισα).

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.