Παρουσιάστηκε στην Ελασσόνα το παιδικό βιβλίο της Βασιλικής Ματούλα «Ο Αγωνιστής από τον Όλυμπο – Γεωργάκης Ολύμπιος»

Ο Δήμος Ελασσόνας τιμώντας τη σημαντικότερη σελίδα της νεότερης ιστορίας της χώρας και συμμετέχοντας στους πανηγυρικούς εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, παρουσίασε την  Κυριακή 20 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας, (πρώην ΔΕΥΑΕΛ) το παιδικό βιβλίο «Ο Αγωνιστής από τον Όλυμπο – Γεωργάκης Ολύμπιος» της Βασιλικής Ματούλα το οποίο είναι εικονογραφημένο με σκίτσα του κομίστα Θανάση Καραμπάλιου.

Η ιστορία του Γεωργάκη Ολύμπιου μοιάζει με παραμύθι και ως παραμύθι αποτυπώθηκε από τη συγγραφέα του, η οποία εξιστορεί την ιστορία του, που δονεί τις ψυχές και τονώνει τα αισθήματα αγάπης για τον τόπο μας και την Ελλάδα.

Το συντονισμό της παρουσίασης είχε ο φιλόλογος - εκδότης Θωμάς Λιόλιος.

Η κ. Βασιλική Ματούλα – Παπαθανασίου, με καταγωγή από την Τσαριτσάνη, σπούδασε νηπιαγωγός και δασκάλα, εργάστηκε σε δημόσια νηπιαγωγεία για πολλά χρόνια, ενώ με τις σπουδές της τόσο στο ΑΠΘ όσο και στο Θεσσαλικό Πανεπιστήμιο, διετέλεσε σχολική σύμβουλος και συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ασχολείται πολλά χρόνια με την έκδοση παιδικών βιβλίων τα οποία και έχουν λάβει πολλές διακρίσεις. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παρουσιάζεται σήμερα το παιδικό βιβλίο της Βασιλικής Ματούλα - Παπαθανασίου, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και εκδόσεων του

Δήμου Ελασσόνας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στη συγγραφέα που με τα κείμενα της μάς μεταφέρει στην εποχή του ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου αλλά και στον σκιτσογράφο που εικονογράφησε το παιδικό βιβλίο με θαυμάσια σκίτσα. Για μας η επέτειος των 200 χρόνων ήταν μία σπουδαία ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική ιστορία και έτσι εκδώσαμε ήδη 4 τόμους για την τοπική ιστορία. Το βιβλίο της Βασιλικής είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο που εκδίδει ο Δήμος Ελασσόνας και χαιρόμαστε που υποστηρίζουμε έτσι τη δουλειά των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών του Δήμου μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος κ. Αστ. Μαντζιώκας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Καριπίδης και Κων. Πασχόπουλος και η δημοτική σύμβουλος κ. Κατ. Ζηρδέλη - Σερετίδου.

elassona884.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.