Η Τσαριτσάνη γιόρτασε την Ορθοδοξία και τον Κωνσταντίνο Οικονόμο (ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και εφέτος στην Τσαριτσάνη η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η οποία συνδυάζεται κάθε χρόνο με το μνημόσυνο του άξιου τέκνου της κωμόπολης και υπέρμαχου της ορθοδοξίας Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ Χαρίτωνα, ενώ συλλειτούργησαν μαζί του ο αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου (της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου) και οι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Γεώργιος Κοντοτάσιος, και π. Χρήστος Γεροφάκας.

Σε περίοπτη θέση στο ναό υπήρχαν αναθήματα, λείψανα, η Δεσποτική Μήτρα και τα ιερά Άμφια του Κων/νου Οικονόμου, που φυλάσσονται μέχρι σήμερα σε ειδικό χώρο.

Ακολούθησε ομιλία για την πτυχή της ζωής και της πολύπλευρης δράσης του τιμώμενου πρωτοπρεσβύτερου Κων/νου Οικονόμου, από την διευθύντρια του Γυμνασίου Τσαριτσάνης κ. Γεωργία Κουτσιάη, η οποία αναφέρθηκε στον δεινό ιεροκήρυκα, τον σοφό κληρικό και ρήτορα που τίμησε τον Χριστό και την Ελλάδα και ο οποίος διακρίθηκε κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης για το θάρρος, την παρρησία και τη φιλομάθειά του, περιοδεύοντας και κηρύσσοντας σε όλη την Ευρώπη, τυχών ο ίδιος από την πατρίδα της αναγνώρισης των υπηρεσιών του προς αυτή.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας,  απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον συνταξιούχο Τσαριτσανιώτη ιερέα π. Αλέξανδρο Νεζεργιώτη, για την πολύχρονη διακονία του στους Ιερούς Ναούς της ιστορικής Τσαριτσάνης.

 «Πάντα πρόθυμος και ακούραστος ο π. Αλέξανδρος, παρά τη συνταξιοδότηση του συνεχίζει και σήμερα να λειτουργεί, όπου υπάρχουν εφημεριακά κενά», επεσήμανε με νόημα ο μητροπολίτης Ελασσώνος και του ευχήθηκε η Χάρη Του Θεού και της Παναγίας να του δίνει δύναμη και υγεία. 

Στις φετινές εκδηλώσεις τns ιστορικής κωμόπολης παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λάρισας Μάξιμοs Χαρακόnουλοs και Ευαγγελία Λιακούλn, ο δήμαρχος Ελασσόναs Νίκοs Γάτσαs, εκ μέρουs τns Αnοκεντρωμένns Διοίκnσns θεσσαλίαs - Στερεάs Ελλάδαs n αναnλnρ. γενική διευθύντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Ζωή Φτίκα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας Στέλιοs Δnμότσιοs και Θανάσns Παιδήs, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, ταξίαρχος Αστέριοs Μαντζιώκαs, εκ μέρους τns 1ns Στρατιάς ο διοικητής τns 361 Π.Α.Π., αντισυνταγματάρχns Χρήστοs Χατζήs, εκ μέρους του Α.Τ.Α. ο αντισμήναρχοs Νικόλαοs Κολοκάθns, ο nρώnν βουλευτήs Γιώργοs Κατσιαντώνns, οι αντιδήμαρχοι Φρό­ σω Καρκαβανίδου - Σκρέτα, Κώσταs Πασχόnουλοs, Γιώργοs Κατσιούραs, Γιάννns Καριnίδns, Χρήστοs Παnαδnμnτρίου, ο nρώnν δήμαρχοs Ελασσόναs­ εnικεφαλήs τns μείζονοs μειοψnφίαs στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκοs Ευαγγέλου,ο διοικnτήs του Α.Τ. Ελασσόναs Πέτροs Μουταφίδns, ο διοικnτήs τns Πυροσβεστικήs Υπnρεσίαs Ελασσόναs Ελευθ. Μουλτσιάs,οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώσταs Καραγιάννns, Αστ. Στούnαs, Διον. Κουρομnίναs, ο nρόεδροs τns Κοινότnταs Τσαριτσάνns Αχιλλέαs Μnτσιμnόναs, κοινοτικοί σύμβουλοι, αντιnροσωnείεs φορέων και συλλόγων τns Τσαριτσάνns, εκπαιδευτικοί, μαθnτέs και μαθήτριεs κ.ά.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Σαπουνάς
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.