Το 2ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας επισκέφθηκε η συγγραφέας Βασιλική Ματούλα-Παπαθανασίου

Σε συνέχεια των δράσεων  για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και της αγάπης των παιδιών για το βιβλίο, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, επισκέφθηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας η νηπιαγωγός, συγγραφέας Βασιλική Ματούλα-Παπαθανασίου και αφηγήθηκε με το δικό της όμορφο τρόπο το βιβλίο της «Σ΄αγαπώ» (εικονογράφηση:Ντανιέλα Σταματιάδη, Εκδόσεις Παρρησία).

Όμορφη, τρυφερή, άκρως ρεαλιστική και ιδιαιτέρως συγκινητική η ιστορία της Βασιλικής Ματούλα-Παπαθανασίου χωρίς να εκβιάζει το συναίσθημα. 

Συνεπικουρούμενη από τις εκφραστικές μολυβιές της Ντανιέλας Σταματιάδη η συγγραφέας πιάνει την υπόθεση μητέρα από την πλευρά της αναπηρίας (όρασης) και τη δένει με τα συναισθήματα του παιδιού, το οποίο προσπαθεί να αποτυπώσει τη λέξη σ’ αγαπώ κάτω από τις φαινομενικά μουντζουρομολυβιές του, με τρόπο που να μπορεί η τυφλή μητέρα του να το διαβάσει με τα ακροδάχτυλά της στην πίσω όψη του χαρτιού τη λέξη.

Η κ. Βασιλική Ματούλα-Παπαθανασίου διακρίθηκε με έπαινο Διαγωνισμού από τη ''Γυναικεία  Λογοτεχνική Συντροφιά'' και από ''Το κέντρο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου''

Ήταν μια υπέροχη και τόσο ξεχωριστή μέρα!!

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.