Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία πλήθους πιστών η Περιφορά του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας (φωτ.)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε στους ιερούς ναούς η Ακολουθία του Επιταφίου θρήνου. 

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στις εκκλησίες μετά από δύο χρόνια απαγόρευσης της περιφοράς Επιταφίου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν να θρηνήσουν στους ναούς για την κορύφωση του Θείου δράματος αλλά και να λάβουν την πρόγευση από το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας με τους πιστούς να κατακλύζουν την εκκλησία.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτωνας, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του ναού – πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίων Καραλάσκο, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Πνευματικό και τον διάκονο π. Σπυρίδωνα Σταμούλη.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, η νεανική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte”, υπό τη Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μάτη, απέδωσε τα «Εγκώμια της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής», σύμφωνα με το βυζαντινό ύφος, προσδίδοντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα στον επιτάφιο θρήνο.

Στη συνέχεια, παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης, ακολούθησε η έξοδος και η περιφορά του Επιταφίου, μετά από δύο χρόνια ματαίωσης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους πιστούς να ακολουθούν σχηματίζοντας μια μεγάλη πομπή, όμως φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή συνάντηση των Επιταφίων των Ενοριών της Ελασσόνας στην κεντρική πλατεία της πόλης. 

Την περιφορά του Επιταφίου συνόδευε Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Δημήτρη Τσιαβέ,  που παιάνισε πένθιμα εμβατήρια που είναι συνυφασμένα με την Μεγάλη Παρασκευή.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.