Μπλόκο Ελασσόνας: Να δώσουμε και αγροτικό χρώμα στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις

 Σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή του Μπλόκου Ελασσόνας, αναφέρει τα εξής:

“Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αρκετές μέρες μετά τα μπλόκα οι όροι για να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε προϊόντα για το τραπέζι της λαϊκής οικογένειας παραμένουν δύσκολοι και επιδεινώνονται εξαιτίας και του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι επιπτώσεις της ακρίβειας στα τρόφιμα στην ενέργεια ακουμπάνε το ίδιο εργαζόμενους και παραγωγούς, μια φωνή πρέπει να ακουστεί<< δεν πάει άλλο>>. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης σε όλη την χώρα θα πρέπει να έχουν και αγροτικό χρώμα.

Καλούμε όλους τους αγροκτηνοτρόφους να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις να πάρουν αποφάσεις με τους συλλόγους για συμμετοχή.

Να διεκδικήσουμε :

Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.

Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Να απαιτήσουμε να σταματήσει ο πόλεμος, να μην εμπλακεί η χώρα μας, να μην πληρώσουμε εμείς τις συνέπειές του.

Ο αγώνας δεν τελείωσε στα μπλόκα,  συνεχίζεται μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα, για να καλλιεργούμε και να παράγουμε, να μένουμε στα χωριά μας”.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.