Ενημέρωση για τις μεθόδους προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Τσαριτσάνης

Μια μοναδική ευκαιρία είχαν οι μαθητές & οι μαθήτριες του Γυμνασίου – Λ.Τ. Τσαριτσάνης να συμμετέχουν στη διαδραστική παρουσίαση με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων & των κινδύνων που απορρέουν από την καθημερινή τους έκθεση στον μαγικό κόσμο του Διαδικτύου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 31 Μαρτίου, και ομιλητής της ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής και Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Δημήτριος Γ. Λιόβας, ο οποίος, αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά και στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR). Στη συνέχεια, παρουσίασε τρόπους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, με τη βοήθεια ενημερωτικών βίντεο, χρήσιμων συμβουλών – οδηγιών, αλλά και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο τέθηκε στη διάθεση των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι – όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Γεωργία Κουτσιάη – με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους έδειξαν να ενθουσιάζονται τόσο με τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν, όσο και με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.