Κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στην απεργία της 6ης Απριλίου

 Σε ανακοίνωση-κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 6ης Απριλίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, αναφέρει:

«Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Το προηγούμενο διάστημα με δεκάδες μπλόκα σε όλη την χώρα και με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα αναδείξαμε την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και διεκδικήσαμε λύσεις που θα δίνουν ανάσα και θα μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα, να παράγουμε, να επιβιώσουμε.

Με τους αγώνες μας αποσπάσαμε κάποιες λύσεις, χωρίς όμως να ικανοποιηθούν τα βασικά μας αιτήματα. Σήμερα η κατάσταση έχει χειροτερέψει εξαιτίας και των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και ακόμη δεν έχει φανεί όλο το μέγεθος και το βάθος αυτών των επιπτώσεων στην ζωή μας. Σε ένα μήνα το πετρέλαιο έχει αυξηθεί 25%, το ρεύμα 45%, οι ζωοτροφές γίνονται απαγορευτικές για τους κτηνοτρόφους ή εμφανίζεται έλλειψη, τα μέσα και εφόδια αυξάνονται, η ακρίβεια στα λαϊκά νοικοκυριά «τσακίζει κόκαλα».

Η κυβέρνηση «μπουκώνει» με δισεκατομμύρια ευρώ και με προνόμια τους βιομηχάνους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες αλλά για τον πρωτογενή τομέα πετάει κάποια ψίχουλα που δεν λύνουν κανένα βασικό πρόβλημα. Ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης είναι υπαρκτός αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.

Απευθύνουμε μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων που θα γίνουν στις 6 Απριλίου σε όλη την χώρα!

Γνωρίζουμε από την πείρα μας ότι ο κοινός βηματισμός, η αλληλεγγύη, οι συντονισμένοι αγώνες με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους μπορούν να δώσουν δυναμική και να φέρουν αποτελέσματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι χρειάζεται συνεχής αγώνας, οργάνωση και δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, μαζικές κινητοποιήσεις για να έχουμε κατακτήσεις, ποτέ ο αγώνας μας δεν ήταν «μια και έξω».

Συμμετέχουμε στην απεργία στις 6 Απριλίου με διακριτή παρουσία, πανό, μπλοκ, ως συνέχεια των κινητοποιήσεων μας, διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, την νεολαία ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές μας. Παλεύουμε για την επιβίωση μας! Διεκδικούμε το δικαίωμα μας να εργαζόμαστε και να παράγουμε.

  • Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.
  • Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα τους αγροτοκτηνοτρόφους.
  • Καμιά συμμετοχή – απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ –  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.