Η Κυριακή των Βαΐων στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος, η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, σήμερα Κυριακή των Βαΐων (17/4/2022) στον Ιερό Μητροπολιτικό Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία χοροστάτησε, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης – προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού, π. Βησσαρίων Καραλάσκος. 

Ο Ναός γέμισε από ενορίτες που προσήλθαν με ευλάβεια για να λειτουργηθούν, να τιμήσουν την εορτή και να υποδεχθούν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Στον Μητροπολιτικό Ναό παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κορακίδης και η  αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκαν τα ευλογημένα Βάϊα, ως ευλογία όπως ορίζει το έθος και η τάξη της Εκκλησίας μας.

Η Κυριακή μετά το Σάββατο του Λαζάρου είναι η Κυριακή των Βαΐων. Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Θριαμβευτική είσοδος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ, «καθήμενος επί πώλου όνου». «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου», αναφωνούσε το πλήθος, που τον υποδέχθηκε με «τα βαΐα των φοινίκων».

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.