Ολοκληρώθηκε το 4ο ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας στη Λάρισα - Ατελείωτο μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς

 Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λάρισα το 4ο ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Το 4ο ΕΤΑΠ ξεκίνησε από την Καρδίτσα και οι 139 αθλητές των 20 ομάδων που μετέχουν στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος προσέγγισαν περίπου στις 3 το μεσημέρι την πόλη της Λάρισας ερχόμενοι από την περιοχή του Τυρνάβου, πέρασαν το Αλκαζάρ, κατευθύνθηκαν προς το κέντρο,πέρασαν από την Κεντρική Πλατεία, και στην συνέχεια μέσω της 31ης Αυγούστου και Αεροδρομίου στον κυκλικό κόμβο της Νέας Σμύρνης.

Από εκείνο το σημείο ο αγώνας συνεχίστηκε στον εξωτερικό δακτύλιο της πόλης. Παλιά εθνική Θεσσαλονίκης – Λάρισας, Λεωφόρος Καραμανλή, κόμβος ΙΑΣΩ, Νίκαια, κόμβος Praktiker, περιφερειακή Τρικάλων και συνέχεια στον εξωτερικό δακτύλιο. Κόμβος ΔΕΥΑΛ, κόμβος Αλκαζάρ και τερμάτισαν στο μνημείο του Ιπποκράτη, εκεί όπου είχαμε ομαδική πτώση των αθλητών.

Νικητής ήταν ο Δανός, Νιλς Μπροζ με τον Ιταλό Ατίλιο Βιβιάνι και τον Ισπανό, Νταβίντ Γκονζάλεζ να συμπληρώνουν την τριάδα.

Ο Νεοζηλανδός Άαρον Γκέιτ διατηρείται σταθερά στην κορυφή της γενικής κατάταξης, μετά και το σημερινό ετάπ έχει συνολικό χρόνο 16ώρ.38:09, με τον Βέλγο, Λένερτ Τόιχελς να είναι στη δεύτερη θέση σε απόσταση 1:52 και τον Ολλανδό, Λουκ Βίργκντεν και τον Βέλγο, Τζιάνι Μαρσάντ να ακολουθούν στα 2:02.

Οι θέσεις των Ελλήνων

O Κύπριος, Ανδρέας Μιλτιάδης βρίσκεται σε απόσταση 2:11 από τον πρωτοπόρο του αγώνα και στην 8η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ από πλευράς της εθνικής ομάδας ο Περικλής Ηλίας βρίσκεται στα 4:45, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στα 14:30, ο Χάρης Καστραντάς στα 14:38, ο Νικηφόρος Αρβανίτου στα 15:28, ο Παναγιώτης Χριστόπουλος-Χέλλερ στα 18:44 και ο Δημήτρης Χριστάκος στα 24:42.

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ολοκληρώνεται την Κυριακή (1/5) από την Καλαμπάκα στα Ιωάννινα.

Στο τέλος τους περιμένανε οι φορείς της πόλης μας προκειμένου να τους δώσουνε συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους. Στη συνέχεια -παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη- έγινε η απονομή των βραβείων στους νικητές.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι αρχές είχαν με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις προσπαθήσει να ενημερώσουν τους Λαρισαίους για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τον διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας, το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε ο κακός χαμός εντός και εκτός της πόλης!

Ατελείωτο μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς στην Λάρισα λόγω του ποδηλατικού!

Χιλιάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε κεντρικές αρτηρίες αλλά και περιφερειακά με τους οδηγούς να χρειάζεται να οπλιστούν με ιώβεια υπομονή.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν έντονη δυσαρέσκεια από πολλούς πολίτες που κατήγγειλαν ανεπαρκή οργάνωση.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη,  ευχαριστώ όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου και της Περιφέρειας  Θεσσαλίας και στήριξαν αυτή τη  μεγάλη διοργάνωση. Συγχαρητήρια στην  Οργανωτική Επιτροπή, στην Ποδηλατική Ομοσπονδία, στους Δήμους,  στην Αστυνομία, στο ΕΚΑΒ, στους εκατοντάδες εθελοντές, στους χορηγούς, στους κορυφαίους  ξένους και Έλληνες αθλητές που ταξιδεύουν τη Θεσσαλία και την Ελλάδα παντού στον κόσμο.   

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος είναι μια μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου, του αθλητισμού, του εθελοντισμού, της μαζικής συμμετοχής,  μια μοναδική γιορτή για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα. Αυτή είναι η  ανεκτίμητη αξία του αθλητισμού, μιας παγκόσμιας γλώσσας επικοινωνίας που ενώνει, συγκινεί και εμπνέει ανθρώπους παντού. Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Με αυτή τη φιλοσοφία κινούμαστε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.  

Ο Αγώνας  δίνει ανάσες ελπίδας,  είναι ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός με  μεγάλη προστιθέμενη αξία για τη Θεσσαλία και τη χώρα, που αφήνει πίσω του μέλλον. Μας κάνει όλους καλύτερους, μας πάει όλους μαζί  μπροστά.

Πηγή: onlarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.