Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μακρόνησος: Μπόλικη Πέτρα, Μπόλικη Καρδιά» στην Ελασσόνα

Οι Κομματικές Οργανώσεις Ελασσόνας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ : Μπόλικη πέτρα- μπόλικη καρδιά» την Τρίτη 12 Απρίλη και ώρα 8 το βράδυ στην αίθουσα θεάτρου Βασιλείου Φαρμάκη στην Ελασσόνα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα από τον κορονοϊό.

Το ντοκιμαντέρ που είναι παραγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, εξερευνά αίτια πίσω από την ίδρυση του κολαστήριου της Μακρονήσου, αλλά και το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέστηκε εκεί και της προσπάθειας συγκάλυψής του.

«Πρωταγωνιστές» του ντοκιμαντέρ είναι οι πράξεις και τα λόγια των ανθρώπων εξορίστηκαν σε τούτο το μαρτυρικό νησί. Οι 36 πολύτιμες μαρτυρίες τους αποτυπώνουν πλευρές από τη ζωή στη Μακρόνησο.

Σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί δίνουν τη φωνή τους και αφηγούνται με συνταρακτικό τρόπο προσωπικές μαρτυρίες αγωνιστών, που μαρτύρησαν πάνω στο νησί και οι οποίες ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας μέχρι πού μπορεί να φτάσει η φρικαλεότητα των δημίων, αλλά και το μεγαλείο των αγωνιστών.

Αφήγηση: Μαριάνθη Σοντάκη
Αφηγήσεις μαρτυριών (αλφαβητικά): Δημήτρης Αντωνιάδης, Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Καζάκος, Δημήτρης Καταλειφός, Δανάη Κατσαμένη, Γιώργος Κιμούλης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Περής Μιχαηλίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Θέμης Πάνου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Στάνκογλου.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Σήφης Στάμου.
Σενάριο: Αλέξανδρος Βαλσαμής, Νίκη Κυριαζή.
Μαέστρος: Χρήστος Κολοβός
Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Ανδρονιάδης.
Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άκης Βαλεργάκης
Ηχοληψία: Παύλος Χαρμπαλής

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.