Ευρεία σύσκεψη στην Ελασσόνα για το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού

Σε ευρεία σύσκεψη με την Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου για το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού και το ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας συμμετείχε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για τη συμμετοχή στη διερεύνηση και την Ένωση Ποντίων για τη συμμετοχή στη διαβούλευση για την ανέγερση μνημείου στην Ελασσόνα.

 Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και διά βίου μάθησης κ. Κων. Πασχόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την μέχρι τώρα πορεία των εργασιών της επιτροπής. Προσχέδια του μνημείου επιδείχθηκαν στους συμμετέχοντες, ενώ αυτοψία στο χώρο που πρότεινε η Επιτροπή πραγματοποίησαν τα μέλη αμέσως μετά τη συζήτηση. 

 Με την ευκαιρία της αυτοψίας στο χώρο της πλατείας Λαού, η οποία προτείνεται ως θέση του Μνημείου, ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς και ιδιαίτερα συγκινημένοι που η ανέγερση μνημείου για τον Ποντιακό Ελληνισμό βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων. 

Η θέση που προτείνεται, όπως και το σχέδιο του εικαστικού Σάκη Γκουντρουμπή, μας βρίσκει σύμφωνους και το ίδιο πιστεύω ότι θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Διατηρώντας τη μνήμη του ξεριζωμού και των θυμάτων της γενοκτονίας, δεν είναι μόνο υποχρέωση αλλά και ανάγκη να υψώσουμε τη φωνή μας απέναντι στις γενοκτονίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που ακόμη και σήμερα καταστρέφουν λαούς και εθνικές ομάδες ανά τον κόσμο».
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.