Τον Άγιο Λάζαρο τίμησε η Ελασσόνα (φωτ.)

Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης και συγκίνησης πανηγύρισε ο ιερός ναός Αγίου Λαζάρου, στο Κοιμητήριο της Ελασσόνας.

Σήμερα Σάββατο 16 Απριλίου, ανήμερα της εορτής, στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν, ο αρχιμανδρίτης – προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και ο διάκος π.Σπυρίδων.

Ανάμεσα στα άλλα ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος ανέφερε: «ο Χριστός μας πριν από τη δική του Ανάσταση δείχνει σε όλο τον κόσμο, ότι Αυτός είναι και η ζωή και η Ανάσταση των ανθρώπων. Και αυτό το αποδεικνύει με την Ανάσταση του φίλου του, του Λαζάρου. Με την Ανάσταση του Λαζάρου ο Χριστός ήθελε να δείξει ότι ο θάνατος πλέον γι όλους αυτούς που είναι κοντά στον Χριστό είναι ύπνος και δεν είναι απώλεια. Γι αυτό και εκκλησία μας δεν χρησιμοποιεί την έκφραση νεκρός η νεκροταφείο, αλλά την έκφραση κεκοιμημένος και κοιμητήριο, διότι ζούμε με την ελπίδα της Αναστάσεως» και κατέληξε λέγοντας «ας ζήσουμε και πάλι αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα με αγάπη μεταξύ μας. Και αυτές τις ημέρες να εντείνουμε τις προσευχές μας  για όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι ταλαιπωρούνται και δοκιμάζονται από τον φριχτό πόλεμο. Εύχομαι σε όλους καλή και Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και η Χάρις του Θεού να σας ενισχύει, να σας δίνει υγεία, δύναμη και κάθε ευλογία». 

Στο τέλος, τελέσθηκε μνημόσυνο στη μνήμη των κεκοιμημένων.

Παραβρέθηκαν: ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κορακίδης, η  αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, καθώς και αρκετοί πιστοί και συγγενείς νεκρών.

Μετά το τέλος της λειτουργίας, πολλοί ήταν αυτοί που άναψαν ένα κερί στους «κεκοιμημένους» τους.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.