Αυτοψία Γάτσα – Αγοραστού για τις ζημίες που προκάλεσε η θεομηνία στην Τσαριτσάνη

Πέτρες, κούτσουρα και βράχοι παρασύρθηκαν από ρέματα και χειμάρρους την Κυριακή λίγο έξω από την Ελασσόνα στην επαρχιακή οδό Ελασσόνας - Τσαριτσάνης (δρόμος ομαδικού αμπελώνα), πνίγοντας ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ οι αγροτικοί δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι λόγω της λάσπης.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο τεχνικών έργων Στέλιο Δημότσιο καθώς και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Θ.  Χρήστο Ντάγια προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία για τις ζημίες που προκάλεσε η θεομηνία που έπληξε την κοινότητα Τσαριτσάνης. 

Στην αυτοψία παρέστησαν ιδιοκτήτες των αγροκτημάτων που επλήγησαν και ζήτησαν τη συνδρομή των αρχών στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Σε ανάρτηση του, ο Δήμαρχος Νίκος Γάτσας αναφέρει: «Βρεθήκαμε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο τεχνικών έργων κ. Στ. Δημότσιο και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Θ. κ. Χρ. Ντάγια στην επαρχιακή οδό Ελασσόνας - Τσαριτσάνης (δρόμος ομαδικού αμπελώνα) προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία για τις ζημίες που προκάλεσε η θεομηνία που έπληξε την κοινότητα Τσαριτσάνης. Στην αυτοψία παρέστησαν ιδιοκτήτες των αγροκτημάτων που επλήγησαν και ζήτησαν τη συνδρομή των αρχών στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη για την παρουσία και το ενδιαφέρον του. Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες θα δρομολογηθεί η προσφορότερη λύση για την αποφυγή νέων πλημμυρικών φαινομένων».


Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.