Οι νικητές για τις προσκλήσεις της παράστασης «Νόστος, Ρίζα μ’ και κλαδί μ’»

Θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», με τίτλο «ΝΟΣΤΟΣ ρίζα μ’ και κλαδί μ´» του θιάσου «Τεμετέρ». 

Μια παράσταση που θα γίνει ορόσημο στον ψυχισμό των ποντίων και όλων των ξεριζωμένων ανθρώπων.

Η θεατρική παράσταση διοργανώνεται από την Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, με την υποστήριξη του Δήμου Ελασσόνας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Χορηγός επικοινωνίας της παράστασης είναι το Ράδιο Ελασσόνα 88.4

Μετά από κλήρωση, αναδείχτηκαν, οι 10 τυχεροί του Διαγωνισμού του Ράδιο Ελασσόνα 88.4 που κερδίζουν από μία πρόσκληση ο καθένας για τη θεατρική παράσταση «Νόστος, Ρίζα μ’ και κλαδί μ’» σήμερα το βράδυ, στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα.

Τα ονόματα των τυχερών που ανάδειξε η κλήρωση είναι:
1 Βασίλης Μ.. (Τηλ…642)
2 Βασιλική Δ. (Τηλ…410)
3 Αθανασία Ν. (Τηλ…420)
4 Ρούλα Π. (Τηλ…311)
5 Χριστίνα Μ. (Τηλ…380)
6 Ελένη Κ. (Τηλ…947)
7 Διονύσης Μ. (Τηλ…310)
8 Σταυρούλα Δ. (Τηλ…335)
9 Δέσποινα Π. (Τηλ…400)
10 Κλαούντια Τ. (Τηλ…429)

Παρακαλούνται οι νικητές να επικοινωνήσουν με το Ράδιο Ελασσόνα 88.4 στο τηλέφωνο 2493024007 για τους ενημερώσουμε με ποιον τρόπο θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Το έργο
Μια οικογένεια ευκατάστατων εμπόρων τη Τραπεζούντας στοιβαγμένη σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο λιμάνι του Βατούμ. Τι τους ξημερώνει; Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον τους σε μια πόλη τόσο κοντινή, αλλά και τόσο διαφορετική από τη δική τους; Στο αποκορύφωμα της ιστορικής του περιπέτειας  ένας λαός που σύντομα δε θα έχει πατρίδα, αναζητά ένα αύριο. Μπορεί να το βρει στην Ελλάδα, τη χώρα που έμαθαν να αγαπούν, αλλά δεν την είδαν ποτέ;

Όσο η αβεβαιότητα μεγαλώνει, παλιά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Ίσως είναι καλύτερο να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος, πριν πάρουν στο δρόμο για την Ελλάδα. Γιατί ο χρόνος τρέχει εις βάρος τους και το ξέρουν.

Μια χαρακτηριστική αλλά άγνωστη στους πολλούς πτυχή του δράματος του Ελληνισμού του Πόντου: οι μέρες στο Βατούμ, όταν χιλιάδες Πόντιοι τόσο από τον ίδιο τον ιστορικό Πόντο όσο και από τις ακμάζουσες άλλοτε κοινότητες της καταρρέουσας τσαρικής Ρωσίας «συνωστίζονται» αναμένοντας το καράβι που θα τους φέρει στην Ελλάδα. 

Προπώληση 10€ / Ταμείο 12€

Προπώληση:
Λογιστικό Γραφείο Σαχινίδης- 6ης Οκτωβρίου 84 Τηλ. 2493025141
S-BOX - Περίπτερο απέναντι από την αίθουσα θεάτρου «Βασ. Φαρμάκης»
Café N’ JOY -  Επαρχιακή οδός Ελασσόνας Τσαριτσάνης (κοντά στο ΓΕΛ Ελασσόνας) Τηλ. 2493023565


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.