Διάσωση ενός μπούφου και ενός πελαργού από θηροφύλακα στην περιοχής της Ελασσόνας

Στις 18 Μαΐου 2022 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Δημήτρης Νάκας Δημήτριος, βρήκε στην Άζωρο Ελασσόνας, χτυπημένο από ρεύμα έναν πελαργό. Αμέσως μετέφερε το τραυματισμένο ζώο στο Κτηνιατρείο Pet & Vet Ελασσόνας όπου του δόθηκε η απαραίτητη φροντίδα.

Το πόρισμα των εξετάσεων έδειξε ότι ο πελαργός έφερε σπασμένο φτερό και τις τελευταίες δύο (2) εβδομάδες βρίσκεται σε κατάσταση ανάρρωσης, υπό την παρακολούθηση των εξειδικευμένων κτηνιάτρων. Ευελπιστούμε την επόμενη εβδομάδα εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες να καταφέρουμε να απελευθερώσουμε τον πελαργό, στο σημείο όπου βρέθηκε.

Παράλληλα, στις 28 Μαΐου 2022 ο προαναφερόμενος Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, βρήκε στη Γαλανόβρυση Ελασσόνας, χτυπημένο στο φτερό έναν μπούφο. Το χτυπημένο ζώο μεταφέρθηκε και αυτό στο κτηνιατρείο Pet & Vet Ελασσόνας, όπου του δόθηκε η απαραίτητη φροντίδα και ήδη έχει απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον.
Σε δελτίο τύπου της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν.Σποράδων, ανάμεσα στα αλλά, αναφέρονται και τα εξής: "Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους κ.κ Ευαγγέλου Δημήτρη και Νταλαμπύρα Ζήση, τους κτηνιάτρους του Pet & Vet Ελασσόνας, που έδωσαν την απαραίτητη φροντίδα στα δύο χτυπημένα ζώα αφιλοκερδώς".
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.