«Έφυγε» ο γνωστός Ελασσονίτης κρεοπώλης Γιάννης Μπαργιώτας

«Έφυγε» αθόρυβα και απρόσμενα από τη ζωή γνωστός Ελασσονίτης, σε ηλικία 84 ετών, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και ολιγόωρη νοσηλεία του στο Γ.Ν. Λάρισας.

Πρόκειται για τον Γιάννη Μπαργιώτα, «απόμαχο» επαγγελματία της Ελασσόνας, παλαιό κρεοπώλη, άτομο της «πιάτσας» για εξήντα σχεδόν χρόνια. Παλαιότερα εργάστηκε και ως υπάλληλος σε εστιατόρια της πόλης.
Ο θάνατος του ξάφνιασε πολύ κόσμο, αφού λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί το ξαφνικό πρόβλημα υγείας βρισκόταν στο κέντρο της πόλης και συνομιλούσε με γνωστούς και φίλους.
Ο εκλιπών, με καταγωγή από τη Συκέα Ελασσόνας, για πολλά χρόνια διατηρούσε κρεοπωλείο μέσα στον εμπορικό δρόμο της οδού Βενιζέλου.
Σοβαρός επαγγελματίας και οικογενειάρχης, είχε την ατυχία πριν δέκα χρόνια να χάσει τη σύζυγο του, αλλά «δεν το έβαλε κάτω». Γνωστή ζωντανή «φιγούρα» της καθημερινής Ελασσόνας. Αγαπητός στην τοπική κοινωνία, αθόρυβος, ευγενικός, ανοιχτός, καλόκαρδος, με χιούμορ, φιλότιμος, δοτικός, ανθρώπινος, με πολύ κόσμο όλων των ηλικιών στο φιλικό του περιβάλλον, άτομο με ευαισθησίες.
Φανατικός φίλος και αναγνώστης του τοπικού τύπου, φρόντιζε καθημερινά να ενημερώνεται για τα τοπικά και κοινωνικά «δρώμενα». Χαρακτηριστικά τα λόγια του, κάπου στο διάστημα των πρόσφατων περιοριστικών προληπτικών μέτρων κατά του «Covid-19»: «Όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την τεχνολογία θέλουμε να μαθαίνουμε τα τοπικά νέα και διαβάζουμε τον τοπικό τύπο…».
Φίλος της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής, θρήσκος, εκκλησιαζόταν τακτικά. Τελευταίος εκκλησιασμός του ήταν…στη θρησκευτική πανήγυρη του πολιούχου της Ελασσόνας Αγίου Αρσενίου.
Αφήνει πίσω τις κόρες του Άννα Μπαργιώτα – Αδάμου (ζει στα Χανιά της Κρήτης) και Παγώνα Μπαργιώτα – Σακελλάριου(διαμένει στη Λάρισα) με τις οικογένειες τους, τα τρία εν ζωή αδέλφια του, ενώ ευτύχησε να δει και δύο εγγόνια, τον Αντώνη και την Αλεξάνδρα. Τραγική λεπτομέρεια: ο εκλιπών Ελασσονίτης πριν λίγο καιρό (το Πάσχα) είχε χάσει και ένα από τα αδέλφια του, που ζούσε στη Συκέα Ελασσόνας.
Είχε συγγενική σχέση(θείος) με τον διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γ.Ν. Λάρισας – πρώην βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα.
Η εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρηστος Γεροφάκας.

Του Γιάννη Μουκίδη
Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.