Σε κλίμα κατάνυξης ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Αρσένιο Ελασσόνας (φωτ.)

 Με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο οι εορτασμοί στη μνήμη του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου (Δομενίκου) στον φερώνυμο ιερό ναό, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, οι αρχιμανδρίτες – πατέρες της Ιεράς Μονής Σπαρμού, π. Νεόφυτος και π. Θεόφιλος, ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Δεληχρήστος, οι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Ευάγγελος Γκανάτσιος, π. Χρήστος Γεροφάκας, π.Αλέξανδρος Νεζεριώτης, ο προϊστάμενος του ναού και αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης, ενώ συμπροσευχήθηκαν μαζί τους οι ιερείς, π.Αλέξανδρος Ρουμπίες και π.Ιωάννης Τατσίδης.

Ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Σπαρμού Ολύμπου π. Θεόφιλος μίλησε στο εκκλησίασμα για τις πτυχές και το βίο και πολιτεία του Αγίου Αρσενίου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας ευχήθηκε προς όλους να έχουμε την ευχή του Αγίου Αρσενίου.

Το πρωί της Κυριακής (8 Μαΐου) θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας παρευρέθηκαν, ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών έργων Στέλιος Δημότσιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Κώστας Κορακίδης, η αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ και πλήθος πιστών.

Υπενθυμίζεται πως Λείψανα του Αγίου Αρσενίου, εδώ και 16 χρόνια (…στις 14 Μαΐου του 2006), μετά από προσπάθειες του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, επέστρεψαν από τη Ρωσία και θα φυλάσσονται για πάντα στο φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος Ελασσώνος Άγιος Αρσένιος τιμάται με αντίστοιχες πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις και στη Ρωσία.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.