Η Λάρισα γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο

Κορυφώνονται σήμερα με τη λιτάνευση των χαριτόβρυτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Λαρίσης Άγιο Αχίλλιο.

Όλη την εβδομάδα π παρουσία των πιστών στις θείες λειτουργίες στον Μπτροπολιτικό Ναό ήταν έντονς και σε κλίμα κατάνυξης.

Χθεs το απόγευμα τελέσθηκε ο πανηγυρικός προεόρτιος αρχιερατικός Εσπερινός στην αρχαία Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντοs του Σεβ. Μητροπολίτου, κ. Ιερωνύμου. 

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ναό του Αγίου, άνοιγμα της λάρνακαs των ιερών του λειψάνων και το βράδυ ιερά αγρυπνία.

Σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου: 19:00 πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου. 20:15 προσέλευση επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου. 20:45 εκκίνηση πομπής για την περιφορά του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέσω των οδών Πολυκάρπου – Κενταύρων – Κύπρου προς την Κεντρική πλατεία και από εκεί διά των οδών Κύπρου – Μανωλάκη – Πολυκάρπου προς τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου.
21:30 δέηση, αρτοκλασία (προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λάρισας) στην Κεντρική πλατεία.

Αύριο, Κυριακή 15 Μαΐου: 7:00 π.μ. κωδωνοκρουσία επί 10λεπτο από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης και στη συνέχεια εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων. 7:00 – 11:00 π.μ. Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων εορτασμού του Πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου, αύριο Σάββατο (14-05-2022) και μεθαύριο Κυριακή (15-05-2022) θα ισχύσουν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α. Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων το Σάββατο (14-05-2022), από ώρα 20:00′ έως 23:00′ στις κάτωθι οδούς:
* στην οδό Πολυκάρπου, σε όλο το μήκος της,
* στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου, σε όλο το μήκος της,
* στην οδό Κενταύρων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη,
* στην πλατεία Εβραίων,
* στην οδό Κύπρου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ταγματάρχου Βελισσαρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη,
* στην οδό Παπαναστασίου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Μανδηλαρά και Κύπρου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη,
* στην οδό Βενιζέλου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ολύμπου και Φιλελλήνων και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη,
* στην οδό Φιλελλήνων, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Βενιζέλου και Κύπρου και
* στην οδό Μανωλάκη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη.

Β. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων το Σάββατο (14-05-2022) από ώρα 14.00′ έως 23:30′ στις κάτωθι οδούς:
* στην οδό Πολυκάρπου, σε όλο το μήκος της,
* στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου, σε όλο το μήκος της,
* στην οδό Κενταύρων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μητροπολίτου Μελετίου και της οδού Κύπρου (Πλατεία Εβραίων),
* στην πλατεία Εβραίων,
* στην οδό Κύπρου, στο τμήμα της μεταξύ της πλατείας Εβραίων και της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και
* στην οδό Μανωλάκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κύπρου και της οδού Μητροπολίτου Μελετίου.

Γ. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων την Κυριακή (15-05-2022) από ώρα 06.00′ έως 12:30′ στις κάτωθι οδούς:
* στην οδό Πολυκάρπου, σε όλο το μήκος της και
* Στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου, σε όλο το μήκος της.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.