Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Νόστος Ρίζα μ’ και Κλαδί μ’» στην Ελασσόνα - Κατάθεση ψυχής από τον Τάκη Βαμβακίδη (φωτ.-video)

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον θίασο "Τεμετέρ" στην αίθουσα Θεάτρου «Βασίλης Φαρμάκης» στην  Ελασσόνα, η θεατρική παράσταση του Δημήτρη Πιπερίδη «Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’» σε σκηνοθεσία του Τάκη Βαμβακίδη. 

Την παράσταση διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Ελασσόνας έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Ελασσόνας.

Σε μια συγκλονιστική κατάθεση – ψυχής, ο γνωστός ηθοποιός, που κατάγεται από την Αετοράχη Ελασσόνας, παρουσίασε μαζί με τους συνεργάτες του, μια παράσταση ορόσημο στον ψυχισμό των ποντίων και όλων των ξεριζωμένων ανθρώπων.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, οι θεατές της παράστασης, απόλαυσαν την ιστορία που διαδραματίζεται στο λιμάνι του Βατούμ, την περίοδο όπου εξελίσσεται η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και οι πρωταγωνιστές της οικογένειας, ο Τάκης Βαμβακίδης (πατέρας), ο Αλέξης Παρχαρίδης (γιος), η Έλενα Νεανίδη (νύφη) και η (Μάγδα Πένσου) μητέρα, καθήλωσαν με τις ερμηνείες όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Στο τέλος της παράστασης, καταχειροκροτούμενος από τους θεατές, ο Τάκης Βαμβακίδης, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους, με τον ίδιο να αναφέρει ότι έζησε την πιο ιερή στιγμή της ζωής του, παρουσιάζοντας στους συντοπίτες του αυτό το έργο. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα, Γιάννης Καριπίδης και Γιώργος Κατσιούρας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανέστης Σερετίδης και Κατερίνα Ζηρδέλη – Σερετίδου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.