Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Νόστος, Ρίζα μ’ και κλαδί μ’»

Μία συγκλονιστική παράσταση με τίτλο «Νόστος Ρίζα μ’ και Κλαδί μ’», ένα έργο του Δημήτρη Πιπερίδη σε σκηνοθεσία του Τάκη Βαμβακίδη, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», θίασος ΤΕΜΕΤέΡ. 

Μια παράσταση, με θέμα τον ξεριζωμό και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου…

Διοργάνωση, Ένωση Ποντίων Ελασσόνας με την υποστήριξη του Δήμου ΕΛασσόνας

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό του Ράδιο Ελασσόνα 88.4 που σας χαρίζει εντελώς δωρεάν προσκλήσεις για αυτή τη μοναδική θεατρική παράσταση.

Η διαδικασία είναι απλή. Στείλτε ένα SMS (απλή χρέωση) στον αριθμό 6999-884884 γράφοντας ΝΟΣΤΟΣ και το ονοματεπώνυμό σας. 

Οι νικητές που θα προκύψουν μετά από κλήρωση, θα ανακοινωθούν στην εκπομπή «Πτήση 884» το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου.

Το έργο
Μια οικογένεια ευκατάστατων εμπόρων τη Τραπεζούντας στοιβαγμένη σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο λιμάνι του Βατούμ. Τι τους ξημερώνει; Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον τους σε μια πόλη τόσο κοντινή, αλλά και τόσο διαφορετική από τη δική τους; Στο αποκορύφωμα της ιστορικής του περιπέτειας  ένας λαός που σύντομα δε θα έχει πατρίδα, αναζητά ένα αύριο. Μπορεί να το βρει στην Ελλάδα, τη χώρα που έμαθαν να αγαπούν, αλλά δεν την είδαν ποτέ;

Όσο η αβεβαιότητα μεγαλώνει, παλιά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Ίσως είναι καλύτερο να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος, πριν πάρουν στο δρόμο για την Ελλάδα. Γιατί ο χρόνος τρέχει εις βάρος τους και το ξέρουν.

Μια χαρακτηριστική αλλά άγνωστη στους πολλούς πτυχή του δράματος του Ελληνισμού του Πόντου: οι μέρες στο Βατούμ, όταν χιλιάδες Πόντιοι τόσο από τον ίδιο τον ιστορικό Πόντο όσο και από τις ακμάζουσες άλλοτε κοινότητες της καταρρέουσας τσαρικής Ρωσίας «συνωστίζονται» αναμένοντας το καράβι που θα τους φέρει στην Ελλάδα. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.