Νίκος Νταλάκας – Φακίτσας: «Ο καλλιτέχνης με τον διττό ρόλο με καταγωγή από το Βλαχογιάννι Ελασσόνας έχει βρει τον δρόμο του»

 Ο 29χρόνος Νίκος Νταλάκας – Φακίτσας με καταγωγή από το Βλαχογιάννι Ελασσόνας σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την οποία όμως παρόλο που δεν ολοκλήρωσε… δεν τον πείραξε ποτέ όπως λέει. Γνωστός στην τοπική κοινότητα αρχικά από την επαγγελματική του δραστηριότητα στην ταβέρνα «Νταλάκας» υιοθέτησε στην πορεία αυτό το παρατσούκλι του παππού του κάνοντας το, καλλιτεχνικό του επίθετο στην μουσική σκηνή.

Το 2002 και στην ηλικία των 10 ετών ο Νίκος ήρθε σε πρώτη επαφή με τη μουσική «Με ρώτησαν οι γονείς μου τι θέλω για δώρο για τα γενέθλια μου και τους απάντησα πώς θέλω να μάθω να τραγουδάω». Από 12-13 ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την κιθάρα. Ωστόσο, λόγω της δουλειάς του στην οικογενειακή επιχείρηση την παράτησε και έκανε φωνητική. Ερασιτεχνικά τραγουδούσε κυρίως, όταν τον σηκώνανε σε διάφορα μαγαζιά, είτε στο χωριό του σε μικρά live, είτε σε σπίτια στη Λάρισα, σε κάποιες επετειακές εκδηλώσεις στο μαγαζί που διαθέτουν, πάντοτε όμως για την παρέα. Η πρώτη του σοβαρή επαγγελματική επαφή με το τραγούδι ήταν στο «Μύλο 1927» στα 27 του.

Ο Νίκος εμφανίστηκε σε δυο μουσικούς διαγωνισμούς το “The Final Four” τo 2019που αποφάσισε και πήγε μόνος μου αλλά και στο “Τhe Voice of Greece”το 2021που οδηγήθηκε χάρη στον πατέρα του, σαρώνοντας και φτάνοντας στους 4 φιναλίστ στο μεγάλο τελικό. Ανήκε στην ομάδα του Πάνου Μουζουράκη και στον τελικό τραγούδησε το «Σχήμα Λόγου», των Αντώνη Βαρδή, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, κερδίζοντας επάξια τις εντυπώσεις.Τα θετικά σχόλια των κριτών, η ταύτιση της χροιάς του με του Αντώνη Ρέμου, η «ήρεμη προσωπικότητά» του ήταν μερικά από τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει και να έρθει λίγο πιο κοντά στη πραγματοποίηση ενός μεγάλο ονείρου, του δικού του ενώ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια ήδη από την πρώτη του εμφάνιση.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος «Η ζωή μουσικά μου έχει δώσει υπέροχες εμπειρίες.Η πρώτη σημαντική μου είναι να δουλεύω με υπέροχους καλλιτέχνες, οι οποίοι είναι και πολύ καλοί μου φίλοι και η δεύτερη το υπέροχο ταξίδι μέχρι τον τελικό του «The Voice of Greece»όπου γνώρισα σπάνιους ανθρώπους και  ιδιαίτερους καλλιτέχνες».

Σήμερα αν θέλει να ακούσει κάποιος τον Νίκο Φακίτσα-Νταλάκα θα τον αναζητήσει σίγουρα εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα, στο Μύλο 1927 να τραγουδάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Λάρισας παρέα με μια δεμένη καλλιτεχνική ομάδα. «Το προσπαθούμε μέσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές να κάνουμε το κοινό μας να περνάει τόσο όμορφα όσο περνάμε κι εμείς στα live μας» επισημαίνει ο  ερμηνευτής. Επιπρόσθετα, συνεργάζεται με τον φίλο του Δημήτρη Γκόγκουρα  με τον οποίο διεξάγουν ιδιαίτερα live στα μαγαζιά της πόλης αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ξεχνά την πίστη του στην οικογενειακή επιχείρηση συνεπώς, αν δεν τον βρείτε στο πάλκο … τότε με βεβαιότητα ψάξτε τον στην ψησταριά τους κάπου ανάμεσα στο να σερβίρει, να επικοινωνεί με τον κόσμο και μερικές φορές να τραγουδά. «Υπομονή, καλή καρδιά και πολύ αγάπη. Η ζωή είναι όμορφη και οφείλουμε να τη ζούμε όπως μας αρέσει» είναι τα λόγια που συνοδεύουν το Νίκο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας του.

Ο ερμηνευτής ανήκει σίγουρα στα πρόσωπα του 2021 της πόλης καθώς πρόκειται για ένα νέο καλλιτέχνη που συνεχίζει με πάθος να κυνηγάει το όνειρό του, να αγωνίζεται και ταυτόχρονα να υποστηρίζει την οικογενειακή του επιχείρηση που ποτέ δεν παράτησε σε όποιο στάδιο της καριέρας του και αν βρισκόταν υπενθυμίζοντάς μας πώς ποτέ δεν ξεχνάει από όπου ξεκίνησε. «Είμαι τυχερός από την ζωή γιατί πάντα είχα την υποστήριξη της οικογένειάς μου σε όλα τα επίπεδα. Τους ευχαριστώ πραγματικά» αναφέρει σε κάθε του βήμα. Ο Νίκος προσπαθεί να μεταγγίσει κάτι από τον ψυχισμό και το πνεύμα του στα τραγούδια που ερμηνεύει και αυτό τον καθιστά έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες της γενιάς του στην τοπική σκηνή.

Της Μαριάννας Μανωλοπούλου

Πηγή: prosopa.net

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.