Νηπιαγωγείο Καρυάς: 3η Εκπαιδευτική συνάντηση στη Βουλγαρία

 Στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετέχει το Νηπιαγωγείο Καρυάς με θέμα «Aglance to the future: Enviroment and healthy habits», πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 9-5-2022  έως και την Παρασκευή  13-5-2022 η τρίτη συνάντηση αντιπροσωπειών των ευρωπαίων εκπαιδευτικών και μαθητών  στην πόλη Σόφια της Βουλγαρίας. Η εκπαιδευτικός Λιόβα Αικατερίνη εκπροσώπησε το Νηπιαγωγείο Καρυάς.

Η  τρίτη συνάντηση έδωσε την ευκαιρία για μια ακόμη  επαφή και αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών σχολείων (από την Ισπανία, την Ιταλία, τη , τη Βουλγαρία και την Ελλάδα).Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικό σύστημα της Βουλγαρίας, τον πολιτισμό και την κουλτούρα. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις επισφράγισαν  με τον καλύτερο τρόπο τους στόχους του προγράμματος.

Ακολουθεί μία συνοπτική παρουσίαση των 5 ημερών της συνάντησης.

Ένα συναρπαστικό  πενθήμερο  ξεκίνησε τη Δευτέρα 9-5-2022 με ένα θερμό καλωσόρισμα στο σχολείο της Σόφιας , ξενάγηση  των εκπαιδευτικών στις εγκαταστάσεις του σχολείου και πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες για τη γνωριμία των εκπαιδευτικών  μεταξύ τους.Στη συνέχεια  της ημέρας είχαμε  την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε   εργαστήρι-επίδειξη  παραδοσιακής Βουλγάρικης  μουσικής και μουσικών οργάνων. Ακολούθησε γεύμα που πρόσφερε το σχολείο. Η μέρα έκλεισε με συζήτηση για τις διαδικασίες διεκπεραίωσης του προγράμματος.

Την Τρίτη 10-5-2022 ξεκινήσαμε  με συζήτηση για τις επόμενες κινητικότητες του προγράμματος.  Επισκεφθήκαμε το ECOPACK, όπου είχαμε  την ευκαιρία πρώτα να ενημερωθούμε και μετά να δούμε πώς γίνεται ακριβώς η ανακύκλωση.  Με την επιστροφή στο σχολείο τους είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς  από τους μαθητές με μουσικά ακούσματα  από όλες τις συμμετέχουσες χώρες που επιμελήθηκε η μουσικός του φιλοξενούμενου  σχολείου.Η μέρα ολοκληρώθηκε με γεύμα στο σχολείο και περίπατο στην λίμνη της περιοχής.

Την Τετάρτη 11-5-2022 είχε προγραμματιστεί εκδρομή στο VITOSHAMOYNTAIN.Η μετακίνηση έγινε με λεωφορείο. Φτάσαμε σχεδόν στην κορυφή του βουνού με ύψος 1840 μέτρα.Η εμπειρία μοναδική γιατί  είχε ακόμη χιόνια. Στην επιστροφή σταματήσαμε στην περιοχή με τις 100 καμπάνες, από 100 διαφορετικά κράτη. Ακολούθησαν παιχνίδια με μπάλες και στεφάνια.

Την Πέμπτη  12-5-2022 παρακολουθήσαμε ένα υπέροχο  θεατρικό από τα παιδιά της Βουλγαρίας και ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά. Στη συνέχεια όλοι μαζί μαγειρέψαμε ένα πολύχρωμο κέικ, το οποίο και φάγαμε αργότερα. Στο πρόγραμμα ακολούθησε εκμάθηση Ισπανικών από εκπαιδευτικό του δικού τους σχολείου. Μετά το γεύμα τα παιδιά έκαναν γυμναστική και έπαιξαν  τοπικά παιχνίδια.

Την Παρασκευή 13-5-2022 επισκεφθήκαμε όλοι μαζί τον εθνικό κήπο της Σόφιας με τα χιλιάδες σπάνια λουλούδια.Το πρόγραμμα έκλεισε με την επίσκεψη στο παλαιοντολογικό μουσείο της πόλης.Απίστευτες εικόνες με δεκάδες ζώα,πουλιά και ερπετά.Όλοι φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.