Η παρέλαση ενός πιτσιρικά στη Ρωσία, κρατώντας στα χέρια του την φωτογραφία του Τσαριτσανιώτη προπάππου του...

Σε ανάρτησή της, η σελίδα στο facebook "Λαϊκή Συσπείρωση Κοινότητας Τσαριτσάνης" αναφέρει:  "Ένα συγκινητικό μήνυμα με δυό φωτογραφίες ήρθε πριν λίγο στη σελίδα μας και το δημοσιεύουμε καθώς αφορά έναν συμπατριώτη μας, τον Στέργιο Πλή του Γιάννη.

Σήμερα 9 του Μάη, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών οι λαοί τιμούν τα εκατομμύρια των νεκρών που έπεσαν για την συντριβή του ναζισμού.

Είναι η μέρα που θυμίζει την άσβεστη προσφορά του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και των αντιστασιακών κινημάτων της Ευρώπης.

Στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, του πρώτου κράτους των Εργατών στον κόσμο, συνεχίζει ως τα σήμερα μια παράδοση, αυτή τη μέρα να κάνει παρέλαση το Τάγμα των Αθάνατων.

Δηλαδή όλων αυτών των Ηρώων που δώσαν και τη ζωή τους ακόμα, για να σβήσει το σκοτάδι και να ξημερώσουν στην ανθρωπότητα καλύτερες μέρες.

Στο «Αθάνατο Τάγμα» συμμετέχουν οι απόγονοί τους κρατώντας στα χέρια τις φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων.

Σε μια γωνιά της σημερινής Ρωσίας, παρέλασε και ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας με το Τάγμα των Αθάνατων, κρατώντας στα χέρια του τη φωτογραφία του προπάππου του, του Στέργιου Πλή από την Τσαριτσάνη.

Ο Στέργιος Πλής, μετά και το δεύτερο αντάρτικο πήρε το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς όπως και δεκάδες άλλοι συγχωριανοί του από την Τσαριτσάνη. Έζησε και έκανε οικογένεια στην Τασκένδη της ΣΣΔ Ουζμπεκιστάν.

Δεν επαναπατρίστηκε ποτέ και οι απόγονοι του σήμερα ζουν στη Ρωσία".

Плис Стериос Янис
Слава героямΠηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Κοινότητας Τσαριτσάνης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.