Γιορτινά «χρώματα και αρώματα» στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας - Τίμησαν τη μέρα νοσηλευτή

Αθόρυβα το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας αλλά με γιορτινά «χρώματα και αρώματα» φρόντισε να τιμήσει την ιδιαίτερη ημέρα, την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών.

Με την καθιερωμένη προσφορά λουλουδιών από τον δραστήριο και μαχητικό Σύλλογο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας του Νομού Λάρισας και με πλατιά χαμόγελα οι νοσηλεύτριες προσπάθησαν να ξεφύγουν για λίγο από την πιεστική καθημερινότητα τους.

Να θυμίσουμε ότι η 12η Μαΐου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών από το 1965 με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses, ICN), και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, ως μια ιδιαίτερη ημέρα ελάχιστης ένδειξης τιμής, ευγνωμοσύνης και σεβασμού στους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για το ιδιαίτερα δύσκολο έργο που επιτελούν.

Άλλωστε, καθημερινά, οι…εορτάζοντες δίνουν «δείγματα γραφής» με αυταπάρνηση, χωρίς να υπολογίζουν κούραση και προσωπικές υποχρεώσεις, πάντα πιστοί στο καθήκον αλλά και κοντά στον ανθρώπινο πόνο. Και βέβαια όλα αυτά, στο ιστορικό και εμβληματικό Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, που ήδη συμπλήρωσε 37 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς για τον κόσμο της περιοχής και όχι μόνο.

Του Γιάννη Μουκίδη 
Πηγή: Εφ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.