Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκαν οι Άγιοι Πάντες στα Αμπέλια Βερδικούσιας

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με κάθε είδους λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος πανηγυρικά οι Πολιούχοι και Προστάτες των Αμπελίων.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, παραμονή της εορτής των Αγίων Πάντων, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, όπου χοροστάτησαν ο π.Νικόλαος Νακούλας, ο π.Θεόδωρος Καραγιάννης και ο εφημέριος του ναού π. Στυλιανός  Φούντας.

Χθες, Κυριακή 19 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρικός Όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ Χαρίτων. Μαζί του συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν ο Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ Σπαρμού Ολύμπου π.Νεόφυτος, ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου π.Θεόδωρος, ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Πραιτωρίου π.Θεόδωρος, ο Εφημέριος του ναού π.Στυλιανός καθώς και ο διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π.Σπυρίδων.

Τις διήμερες θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής της ΝΔ του Ν.Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Δραγατσίκης, Γιάννης Καρυπίδης, Κωνσταντίνος Πασχόπουλος, Κωνσταντίνος Δήμκος, ο πρώην αντιδήμαρχος Κίμωνας Τσιουρής, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βερδικουσιας Κώστας Τσέτσιλας

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στα Αμπέλια Βερδικουσιας είναι ο μοναδικός Ιερός Ναός της επαρχίας Ελασσόνας που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Πάντες.

Η χάρις των Αγίων Πάντων ας χαρίζουν σε όλους μας υγεία αγάπη και δύναμη..!!!

A.N.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.