Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Καραγιάννης...

 Ανείπωτη είναι η θλίψη στην Ελασσόνα...Το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2022 έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Καραγιάννης...

Ο δήμαρχος και άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο κανείς από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, που γενναία και με τεράστια αξιοπρέπεια έδινε το τελευταίο διάστημα, βυθίζοντας σε μια κατάσταση κυριολεκτικά σοκ, τον λαό της επαρχίας Ελασσόνας και του νομού Λάρισας.

Επί οκτώ χρόνια ο Χρήστος Καραγιάννης διετέλεσε Δήμαρχος Ελασσόνας ενώ διατηρούσε φαρμακείο στη πόλη για πάρα πολλά έτη.

Κοινωνικότατος, χαμογελαστός, ευδιάθετος, γνώστης των καταστάσεων, άνθρωπος που δεν κρατούσε κακία σε κανέναν, που βοηθούσε όλον τον κόσμο, που χαιρετούσε καθημερινά φίλους και γνωστούς, που είτε τον ψήφιζες είτε όχι, ήταν δίπλα σου με την τεράστια προσωπικότητά του, σε όλους και σε όλα, για να σου σφίξει το χέρι και να προσπαθήσει να σε ακούσει και να σε αφουγκραστεί, ο Χρήστος Καραγιάννης, άφησε ανεξίτηλο το δικό του πολιτικό και κοινωνικό σημάδι στα τοπικά δρώμενα.

Ξεκίνησε από τη ΚΝΕ στα φοιτητικά χρόνια και με το πέρας των ετών μεταπήδησε στην κεντροδεξιά παράταξη από όπου και στηρίχτηκε από τον ευρύτερο χώρο, κερδίζοντας δύο εκλογικές διαδικασίες, σε εποχές  ο "φανατισμός" μπορεί να περίσσευε, όμως οι πολιτικοί αντίπαλοι διακατέχονταν από έναν ευγενή υγιή ανταγωνισμό μεταξύ τους. Αντίπαλοι που αναγνώριζαν στον Χρήστο Καραγιάννη την εντιμότητα σε όλα πρέσβευε...

Η είδηση σοκάρει, για τον 68άχρονο Χρήστο, που αφήνει πίσω τη σύζυγό και τη κόρη του.

Ο Δήμος Ελασσόνας βρίσκεται σε πένθος, η κοινωνία παγωμένη, τα λόγια δεν βγαίνουν από τα χείλη...

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 14:00μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασπροχώματος Ελασσώνος, όπου τα χρήματα θα δοθούν για την ανέγερση και ολοκλήρωση της εκκλησίας.

Ο φαρμακοποιός Χρήστος Καραγιάννης διετέλεσε δήμαρχος στον καποδιστριακό Δήμο Ελασσόνας από το 1999 έως το 2006. 

Στις δημοτικές εκλογές του 1998 κέρδισε στο δεύτερο γύρο τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλή Λιόλιο, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2002 κέρδισε από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 50,02% τον υποψήφιο δήμαρχο Ζήση Γιώτσα, ο οποίος συγκέντρωσε το 44,52% των ψήφων. 

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 για τον καποδιστριακό Δήμο Ελασσόνας ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Φαρμάκη και στις δημοτικές εκλογές του 2010 για τον ενιαίο καλλικρατικό Δήμο Ελασσόνας ηττήθηκε στο δεύτερο γύρο από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Πασχόπουλο. 

Παρέμεινε δημοτικός σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Ελασσόνας έως τον Ιούνιο του 2011, οπότε παραιτήθηκε παραδίδοντας τη θέση του στον επιλαχόντα σύμβουλο του συνδυασμού "Δήμος Ελασσόνας - Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση" Νίκο Μπίζιο.

Γεννήθηκε το 1954 στο Ασπρόχωμα (Κοκκινοπηλός) Ελασσόνας.

Το 1972 αποφοίτησε από το Λύκειο Ελασσόνας και εισήχθη στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επί σειρά ετών διετέλεσε βοηθός - συνεργάτης στο τμήμα Μετεωρολογίας του Α.Π.Θ.

Στο 4ο έτος σπουδών μεταπήδησε στη Φαρμακευτική Σχολή, λαμβάνοντας πτυχίο Φαρμακοποιού. Διατηρεί φαρμακείο στην Ελασσόνα.

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής τα έτη 1985 και 1993 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε Δήμαρχος Ελασσόνας την οκταετία 1999 - 2006.

Είναι παντρεμένος με την Χρηματοοικονομική Σύμβουλο - Ασφαλίστρια Γκέλυ Μπίκια και έχει μια κόρη τη Θώμη.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.