Εγκρίθηκε το ΣΒΑΚ Ελασσόνας

Ως Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) χαρακτηρίστηκε το στρατηγικό σχέδιο κινητικότητας που έχει καταρτίσει ο Δήμος Ελασσόνας, με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ο Δήμος αποκτά τη δυνατότητα να εφαρμόσει το σχέδιο δράσης που έχει υποβάλλει, υλοποιώντας παρεμβάσεις που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα για όλους, με σεβασμό στο περιβάλλον..    

Σύμφωνα με την απόφαση, σημειώνεται πως η υλοποίηση μέτρων του Σ.Β.Α.Κ. που αφορούν σε οδικές υποδομές οφείλει να είναι σύμφωνη με τις τεχνικές προδιαγραφές, κανονισμούς και τη νομοθεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως και η υλοποίηση μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας πρέπει να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας..

Με αφορμή την έγκριση των Σχεδίων ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ο κατάλογος των περιοχών που υποβάλλουν Σχέδια συνεχώς διευρύνεται και ενθαρρύνουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αγκαλιάσει αυτόν τον θεσμό, που αποτελεί πλέον, το βασικό εργαλείο για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι έτοιμο να συνδράμει με την απαραίτητη τεχνογνωσία και ταυτόχρονα, ενσωματώνει στις πολιτικές του τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για τη βιώσιμη κινητικότητα».

Α.Ν.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.