Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην Κοκκινόγη και τη Γεράνεια για την καταγραφή των ζημιών από τη χθεσινή χαλαζόπτωση

Στην Κοκκινόγη και τη Γεράνεια βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Νίκου Γάτσα, για να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από τη χθεσινή χαλαζόπτωση.

Ήδη έχουν γίνει οι αναγγελίες των ζημιών και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας σε ανάρτηση του, ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ότι «θα πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες και άμεσες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου: «Βρεθήκαμε σήμερα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ και της περιφέρειας Θεσσαλίας στις κοινότητες Κοκκινόγης και Γεράνειας, προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής των καλλιεργειών από τη χθεσινή χαλαζόπτωση.

 Ήδη έχουν γίνει οι αναγγελίες των ζημιών και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ. 

Θα πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες και άμεσες. 

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν τις τελευταίες μέρες και άλλες κοινότητες του δήμου μας. 

Οι εκτιμήσεις θα πρέπει να γίνουν και εκεί χωρίς καθυστέρηση. Ευχαριστώ τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μου να επισκεφθεί την περιοχή».


Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.