Κοσμοσυρροή στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Συκέας! (φωτ.)

Εκατοντάδες πιστοί και προσκυνητές βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Συκέας Ελασσόνας το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο ιστορικό μοναστήρι της Επαρχίας Ελασσόνας.

Αρχικά στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Συκέα Ελασσόνας τελέσθηκε η τελευταία εναρκτήριος Πασχαλινή Ακολουθία, η Ακολουθία της Ενάτης. Λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα, σχηματίστηκε πομπή και πεζή σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων ο κόσμος και οι κληρικοί συνόδευσαν την Εικόνα της Αναλήψεως του Σωτήρος, με την τιμητική συνοδεία παραδοσιακών ιππέων, έως το μοναστήρι της Συκέας. Μετά από περίπου μισή ώρα, η Ιερά Εικόνα έφθασε στην Ι. Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, εκεί όπου την υποδέχθηκαν ο σεβασμ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος, ο «οικοδεσπότης» σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και εκατοντάδες πιστοί. 

Ακολούθησε πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός στο καθολικό της Μονής και Αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο της, όπου συγχοροστάτησαν ο σεβασμ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών, ενώ τους ύμνους του Αρχιερατικού Εσπερινού απέδωσε μελωδικότατα η Βυζαντινή χορωδία «Χορός Αγγελικός».

Φέτος, μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, παρατηρήθηκε μεγάλη κοσμοσυρροή στον εορτασμό στο ιστορικό μοναστήρι της Συκέας Ελασσόνας, από επισκέπτες, πιστούς και προσκυνητές από όλες τις γωνιές της Επαρχίας Ελασσόνας, του Νομού Λάρισας αλλά και από γειτονικούς Νομούς.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Καρανίκας, Φρόσω Καρκαβανίδου - Σκρέτα, Κωνσταντίνος Πασχόπουλος, Γιάννης Καριπίδης, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας - επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Ευαγγέλου, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και πρώην Έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κίμωνας Τσιουρής, Κατερίνα Σερετίδου - Ζηρδέλη, Ανέστης Σερετίδης, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος, ο δασάρχης Ελασσόνας Χρήστος Αναστόπουλος και φορείς της περιοχής.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.