Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Συκιάς Ελασσόνας (φωτ.)

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο ιστορικό μοναστήρι Αναλήψεως του Σωτήρος που βρίσκεται λίγο έξω από τη Συκέα Ελασσόνας.

Χθες Πέμπτη, ανήμερα της εορτής, το πρωί, τελέσθηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου συγχοροστάτησαν ο σεβασμ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών και ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας γύρω από το καθολικό της Ι. Μονής, παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών.

Τους εορταστικούς ύμνους απέδωσε μελωδικότατα η Βυζαντινή χορωδία «Χορός Αγγελικός» με χοράρχη τον καθηγητή και πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Καραγιαννάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε δεξίωση στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

Στις χθεσινές θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών έργων Στέλιος Δημότσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας, Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα και Γιώργος Κατσιούρας, ο πρόεδροs της ΔΕΥΑ Ελασσόναs Αθ. Γεροφωκάs, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας Λευτέρης Μουλτσιάς, ο δασάρχης Ελασσόνας Χρήστος Αναστόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Λάρισας Βασίλης Μπανταβής και πλήθος κόσμου.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.