Πάνδημο το τελευταίο «αντίο» στον πρώην δήμαρχο Ελασσόνας Χρήστο Καραγιάννη (φωτ.)

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στο Ασπρόχωμα Ελασσόνας συγγενείς και φίλοι του πρώην Δημάρχου Χρήστου Καραγιάννη, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. 

Το φέρετρο του πρώην Δημάρχου ήταν καλυμμένο με την Ελληνική σημαία και την σημαία της ΑΕΚ, καθώς ο εκλιπών υπήρξε γνωστός φίλος της ομάδας.

Κατά την Εξόδιο Ακολουθία συγχοροστάτησαν, ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου π. Θεόφιλος Γκατζούνης, και οι ιερείς π.Χρήστος Μαχρέμης (Ασπροχώματος), π. Χρήστος Μπαλανίκας (Κοκκινόγης) και π.Κωνσταντίνος Γκουλέτσας (Καλυβίων).

Μετά το τέλος της Εξόδιου Ακολουθίας, η κόρη του εκλιπόντος, βαθύτατα συγκινημένη, διάβασε ένα σημείωμα του πατέρα της, το οποίο ζήτησε ο ίδιος να διαβαστεί στους παρευρισκόμενους μετά την κηδεία του και ανέφερε τα εξής: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια.
Θέλω να ζητήσω σεμνά και ταπεινά συγνώμη, αν κάποιον άθελα μου αδίκησα.
Πάντα σας αγαπούσα και σαν κοινωνία και ιδιαίτερα ξεχωριστά τον καθένας σας.
Σας ευχαριστώ όλους».
Χρήστος Καραγιάννης

Εκπροσωπώντας τον σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσωνος κ. Χαρίτωνα(που «απουσίαζε», αφού βρισκόταν στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου), ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος «κατέθεσε» λόγια καρδιάς για τον εκλιπόντα: «Ο αδελφός μας Χρήστος ήταν ένας πολύ καλός φίλος, ένας εκλεκτός άνθρωπος, ένας ωραίος και δημιουργικός άνθρωπος, ο επιτυχημένος δήμαρχος της οκταετίας. Διακρινόταν για την απλότητα του, την καλοσύνη του, την καταδεκτικότητα του, την ευθύτητα του. 

Αποχαιρετούμε τον άνθρωπο που μας άκουγε, που πάντα είχε μια πόρτα ανοιχτή για όλους. Γνωρίσαμε όλοι την «ανοιχτωσιά» της καρδιάς του, την αρχοντιά του. Είναι όλοι εδώ, οι πολιτικοί του ας πούμε «αντίπαλοι» του σε αυτή την τελευταία τιμή για να τιμήσουν τον άνθρωπο και φίλο Χρήστο. Πάλεψε, οραματίστηκε και άφησε «προίκα» για το Δήμο Ελασσόνας. 

Σπουδαίο πράγμα και αντάξιο του ανθρώπου…όταν φεύγει να λείπει. Ο Χρήστος έζησε με αισθήματα, συμπαραστάθηκε και συμπόνεσε, χάρηκε μαζί με τους ανθρώπους. Γνωρίσαμε το χαμόγελο του, την ομορφιά της ψυχής του, τη μεγάλη του καρδιά. 

Ας τον κρατήσουμε όρθιο και ζωντανό μέσα μας, ένα παράδειγμα για όλους μας…». 

Η σορός στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο παρακείμενο Κοιμητήριο του χωριού, εκεί όπου λίγο πριν τις 3 το απόγευμα η φιλόξενη βρεγμένη γη του Ασπροχώματος υποδεχόταν στην αγκαλιά της τον Χρήστο Καραγιάννη. 

 Στην τελετή παραβρέθηκαν, οι βουλευτές Λάρισας Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Ζωή Φτίκα, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Κώστας Κορακίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ελασσόνας, δεκάδες παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί του Νομού Λάρισας, από το Δήμο Λαρισαίων οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Καραλαριώτου και Θανάσης Δριστέλας, από το Δήμο Κιλελέρ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης, οι πρώην βουλευτές Γιώργος Κατσιαντώνης και Γιάννης Παπαδημόπουλος, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας – πρώην έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα, οι πρώην αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας Βασ. Ντόκος και Δημ. Παπαδημόπουλος, ο πρώην έπαρχος Ελασσόνας Ζήσης Γιώτσας, οι πρώην δήμαρχοι Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, Γιώργος Πασχόπουλος, Πέτρος Χατζήνας, ο πρ. δήμαρχος Λιβαδίου Γιάννης Γκούμας, ο πρ. δήμαρχος Σαρανταπόρου Θανάσης Κλεισιάρης, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Λάρισας Ηλίας Σουφλιάς και Θωμάς Κίτσης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας Γιώργος Γιαννούλας, ο πρόεδρος και ο ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Θανάσης Κουτσούκης και Θανάσης Μυλωνάς αντίστοιχα, αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας Παναγ. Μωυσίδης, το μέλος της ΕΣΚΑ Θεσσαλίας Ζήσης Δότας και πλήθος κόσμου.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.