Πολιτιστική μουσικοχορευτική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής

Η Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής, διοργανώνει πολιτιστική μουσικοχορευτική εκδήλωση, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λάρισας, τους Μικρασιάτες Λάρισας, τον Δήμο Ελασσόνας και το «Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων» 

Την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Κηποθέατρο Λάρισας.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Πόντιο Έλληνα καλλιτέχνη Στέλιο Καζαντζίδη και έχει τίτλο:

«ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ-Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Για τον καλλιτέχνη θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Λιάνης.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου Ευαγγελία Ράπτου–Στεργιούλα και η μουσική επιμέλεια είναι του Σπύρου Καβαλλιεράτου.

Στο ποντιακό μέρος της εκδήλωσης που θα παρουσιάσει η Μάγδα Αθανασιάδου 

Θα τραγουδίσει ο κορυφαίος Πόντιος ερμηνευτής Στάθης Νικολαϊδης με την συμμετοχή των αξιόλογων Ποντίων καλλιτεχνών.... Γιώργου Αετόπουλου (λύρα), Γιάννη Δασκουλίδη (πλήκτρα), Χρήστου Ποντικίδη (τύμπανα), Γιάννη Μαργαριτίδη (κλαρίνο).

Στο λαϊκό πρόγραμμα εμφανίζονται πολλοί και άξιοι καλλιτέχνες, όπως οι:

Γιάννης Τσαμπάζης,Αλέξανδρος Τσιωνάς, Αντωνία Βισβίκη και Δημήτρης Μαρογιάννης, οι οποίοι θα «ταξιδέψουν» το κοινό με τη φωνή τους στα αξέχαστα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη.

Θα παίξουν οι μουσικοί:

Βαγγέλης Τσιαπλές, μπουζούκι / Κώστας Παλάγκας, μπουζούκι / Γιώργος Κολτσίδας, μπουζούκι / Σπύρος Καβαλλιεράτος, κιθάρα / Μανώλης Ντάλλας, ακορντεόν / Ρήγας Μακρόπουλος, βιολί / Γιάννης Μακρυγιάννης, κρουστά / Γιάννης Καραμανιόλας, μπάσο.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Μαίρη Κουτόβα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.