"Ο κουρέας της Σεβίλλης" την Κυριακή 17 Ιουλίου στο Ανοιχτό θέατρο Ελασσόνας

Την όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι, «Ο κουρέας της Σεβίλλης», φιλοξενεί την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 9 το βράδυ το Ανοιχτό θέατρο Ελασσόνας, διασκευασμένο για παιδιά.

Ο κουρέας της Σεβίλλης είναι ένα κλασικό έργο(κωμική όπερα)  του Τζοακίνο Ροσσίνι  μεταφρασμένο στα Ελληνικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παράστασης  πλην των  (επιλεγμένων) μουσικών μερών του, που  αποδίδονται στην Ιταλική γλώσσα. Στην γλώσσα δηλαδή που συνέθεσε το έργο ο συνθέτης και που παρουσιάζονται  χωρίς διασκευές και εκπτώσεις  από λυρικούς τραγουδιστές με μεγάλη Ελληνική και διεθνή καριέρα.

     Η υπόθεση (λιμπρέτο)  του  έργου βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Πιερ Μπωμαρσαί.

    Είναι μια κωμωδία η οποία αφηγείται τα τεχνάσματα που μετέρχεται ο νέος και πλούσιος κόμης Αλμαβίβα προκειμένου τελικά να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, την οποία ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της Ντον Μπάρτολο (γιατρός στο επάγγελμα) προορίζει  για τον εαυτό του.

    Έτσι με την βοήθεια του κουρέα Φίγκαρο, ο οποίος μπαινοβγαίνει χωρίς δυσκολία στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο, ο κόμης Αλμαβίβα πετυχαίνει τελικά τον σκοπό του. Να παντρευτεί δηλαδή την αγαπημένη του Ροζίνα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.