Με λαμπρότητα το Σαραντάπορο Ελασσόνας τίμησε την Πολιούχο του Αγία Μαρίνα (φωτ.-video)

Για ακόμη μια χρονιά με πλήρη κατάνυξη οι Σαρανταπορίτες γιόρτασαν την πολιούχο και προστάτιδα του χωριού Αγία Μαρίνα.

Πλήθος κόσμου, μόνιμοι κάτοικοι, έχοντες καταγωγή αλλά και πιστοί από γύρω χωριά έσπευσαν αθρόα στην Αγία Μαρίνα, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα, να συμμετάσχουν στον εσπερινό και την περιφορά και να λάβουν την ευλογία του  Αρχιμανδρίτη Βισσαρίων Καραλάσκου που χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρίζοντος ναού.

Εκτός από πιστούς, αρκετοί ήταν κι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί που βρέθηκαν στον Σαραντάπορο μεταξύ αυτών οι βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας  Στέλλα Μπίζιου , Περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ελασσόνας.

Με το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων οι τοπικοί Σύλλογοι παρουσίασαν  παραδοσιακούς χορούς με το  παιδικό χορευτικό συγκρότημα του χωριού και ποντιακούς χορούς με το συγκρότημα της Εύξεινου Λέσχης Σερβίων.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας συγχοροστάτησαν οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ελασσόνας  και Κοζάνης κ.κ. Χαρίτων και Παύλος.

Παρέστησαν οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ και Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νικόλαος Γάτσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Παιδής και Πέτρος Τσακνάκης καθώς και πλήθος πιστών.

Οι εκδηλώσεις για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» στο Σαραντάποροθα ολοκληρωθούν το Δεκαπενταύγουστο.

Τα Δ.Σ. των συλλόγων με ανακοίνωση τους καλούν όλους να επισκεφθούν το Σαραντάπορο και υπόσχονται η επίσκεψη αυτή να τους μείνει αξέχαστη.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.