Τίμησε τον προστάτη του Προφήτη Ηλία ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας (φωτ.)

Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, πανηγύρισε ο «προστάτης» των Εμπόρων της Ελασσόνας, ο ιερός ναός Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στον ομώνυμο κατάφυτο λόφο της Ελασσόνας.

Στον γραφικό λόφο, που είναι «δεμένος» με την ιστορία, την κοινωνική και σχολική ζωή, αλλά και την καθημερινότητα της πόλης, δεκάδες έμποροι και επαγγελματίες της περιοχής και προσκυνητές όλων των ηλικιών ανηφόρισαν για να τιμήσουν τη μνήμη του και για να χαρούν τη θέα της Ελασσόνας και του κάμπου της από ψηλά.

Την παραμονή της γιορτής, το απόγευμα της Τρίτης, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, όπου λειτούργησε ο αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Μπίσμπας.

Μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας φρόντισαν να προσφέρουν στους προσκυνητές και επισκέπτες το καθιερωμένο λουκούμι.

Σήμερα Τετάρτη, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου λειτούργησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.

Τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, η αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Σερετίδου-Ζηρδέλη, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας Ηλίας Σουφλιάς, οι αντιπρόεδροι της ΔΕΕΠ Λάρισας Θωμάς Κίτσης και Χρυσούλα Καλτσογιάννη, μέλη της διοίκησης του «οικοδεσπότη» τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας Παναγιώτης Μωυσίδης, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Λάρισας, Δημήτρης Οικονόμου, ο δημοσιογράφος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνιδρυτής της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας Χρήστος Αθανασιάδης, φορείς της περιοχής και πολλοί προσκυνητές και επισκέπτες.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.