Ανοίγει σήμερα η αυλαία για το 8ο φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «...στου Ολύμπου την αυλή»

Ανάβουν το φώτα σήμερα «...στου Ολύμπου την αυλή», στο 8ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών, που διοργανώνει π Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, αλλά και δεκάδων χορηγών.

Μετά οπό δύο «παγωμένα» χρόνιο, η καθιερωμένη πετυχημένη διοργάνωση, που «τρέχει από το 2013, επιστρέφει στο πολιτιστικά «δρώμενα» της περιοχής και όχι μόνο, μέσα οπό ένα τριήμερο με παραδοσιακούς χορούs και τραγούδια, αφηγήσεις, θέατρο σκιών, κ.ά.

Στη φετινή διοργάνωση, που θα γίνει στην πλατεία Λαού, στο κέντρο της Ελασσόναs, εκτός οπό την πλούσιο Ελληνική παράδοση, θα υπάρχει «άρωμα» παράδοσης από τις μακρινές χώρες του Μεξικό και του Κιργιστάν, από αντιπροσωπευτικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα που φθάνουν σήμερα στην Ελασσόνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο τριήμερο Φεστιβάλ της Ελασσόνας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022
ΩΡΑ: 8.00 μ.μ.
Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από χορευτικά συγκροτήματα
Ώρα: 8.30 μ.μ.
Έναρξη του 8ου Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού & Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή»
Διεθνής Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή Παράσταση.

Συμμετέχουν:
Ballet Folklorico De Occidente – Guadalajara, Jalisco – Mexico
Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας – ΕΛΛΑΔΑ

ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022
ΩΡΑ: 7:30 μ.μ.
«Παραμύθια Σπιτικά στου Ολύμπου την Αυλή», με την παραμυθού Λένα Χαϊδούτη
Η παραμυθού Λένα Χαϊδούτη θα περιμένει μικρούς και μεγάλους με τη χούφτα της γεμάτη “Παραμύθια Σπιτικά”! Παραμύθια απ’ αυτά που κάποτε ακούγαν τα μικρά παιδιά κι έσκαγαν στα γέλια! Τα ακούγαν κι οι μεγάλοι και γελούσαν κρυφά κάτω απ’ τα μουστάκια τους!.. Παραμύθια σπιτικά, που ξεχειλίζουν τη γλύκα των παλιών καιρών! Για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί!
ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.
«Ο Θρίαμβος του Καραγκιόζη», Θέατρο Σκιών με τον Νίκο Γκουντούρα
Ο γνωστός σε όλους μας ήρωας “Καραγκιόζης” είναι αυτός που μπλέκεται σε κάθε ιστορία και μύθο! Αυτή την φορά όμως έχει μπλέξει για τα καλά, γιατί αγωνίζεται με την παρέα του να κλείσουν τα εργοστάσια όπλων του Πασά. Ο Πασάς προσπαθεί να ανακαλύψει τον Καραγκιόζη και την παρέα του, ο Μπάρμπα-Γιώργος όμως τους βάζει στην σωστή θέση όπως πάντα!

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022
ΩΡΑ: 8.00 μ.μ.
Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από χορευτικά συγκροτήματα
Ώρα: 8.30 μ.μ.
Διεθνής Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή Παράσταση.

Συμμετέχουν:
Ballet Folklorico De Occidente – Guadalajara, Jalisco – Mexico
Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας – ΕΛΛΑΔΑ

Παραδοσιακό Γλέντι για όλο τον κόσμο. Όλοι οι καλεσμένοι και οι θεατές γινόμαστε ένας μεγάλος κύκλος και χορεύουμε για να αποχαιρετίσουμε τους καλεσμένους μας.

Γιάννης Μουκίδης - Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.