Άνοιξε η αυλαία στο 8ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή»

 Το 8ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή» που διοργανώνει π Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, αλλά και δεκάδων χορηγών ξεκίνησε χθες Δευτέρα 29 Αυγούστου στην Ελασσόνα παρουσία πλήθους κόσμου.

Μέχρι και τις 31 Αυγούστου , η καρδιά της παράδοσης, του πολιτισμού και των τεχνών θα βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, στην αυλή του Ολύμπου. 

Μετά οπό δύο «παγωμένα» χρόνιο, η καθιερωμένη πετυχημένη διοργάνωση, που «τρέχει από το 2013, επέστρεψε στο πολιτιστικά «δρώμενα» της περιοχής και όχι μόνο, μέσα οπό ένα τριήμερο με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, αφηγήσεις, θέατρο σκιών, κ.ά.

Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, δρώμενα, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις, συναυλίες θα ξετυλιχτούν αυτές της ημέρες όλα μαζί στις εκδηλώσεις που ετοίμασε η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ περιλάμβανε παρέλαση στον εμπορικό δρόμο της πόλης από τα χορευτικά συγκροτήματα και αμέσως μετά στην «πλατεία Λαού» παρουσιάστηκε Διεθνής Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή Παράσταση όπου συμμετείχαν χορευτικά τμήματα από το Μεξικό και το Κιργιστάν αλλά και χορευτικά τμήματα από τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

ΩΡΑ: 7:30 μ.μ.

«Παραμύθια Σπιτικά στου Ολύμπου την Αυλή», με την παραμυθού Λένα Χαϊδούτη

Η παραμυθού Λένα Χαϊδούτη θα περιμένει μικρούς και μεγάλους με τη χούφτα της γεμάτη “Παραμύθια Σπιτικά”! Παραμύθια απ’ αυτά που κάποτε ακούγαν τα μικρά παιδιά κι έσκαγαν στα γέλια! Τα ακούγαν κι οι μεγάλοι και γελούσαν κρυφά κάτω απ’ τα μουστάκια τους!.. Παραμύθια σπιτικά, που ξεχειλίζουν τη γλύκα των παλιών καιρών! Για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί!

ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

«Ο Θρίαμβος του Καραγκιόζη», Θέατρο Σκιών με τον Νίκο Γκουντούρα

Ο γνωστός σε όλους μας ήρωας “Καραγκιόζης” είναι αυτός που μπλέκεται σε κάθε ιστορία και μύθο! Αυτή την φορά όμως έχει μπλέξει για τα καλά, γιατί αγωνίζεται με την παρέα του να κλείσουν τα εργοστάσια όπλων του Πασά. Ο Πασάς προσπαθεί να ανακαλύψει τον Καραγκιόζη και την παρέα του, ο Μπάρμπα-Γιώργος όμως τους βάζει στην σωστή θέση όπως πάντα!


Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.