Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες - Η ανησυχία των ειδικών για το φθινόπωρο

 Έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για την επιστροφή στην καθημερινότητα από το φθινόπωρο. Όλα δείχνουν πως δεν θα επιβληθούν περαιτέρω μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, εκτός από χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. Αυτό ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Ο προσανατολισμός είναι να μην βάλουμε μέτρα παρά μόνο αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Έχουμε αποδείξει ως υπουργείο ότι τα μέτρα τα παίρνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, που αποτελεί ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά, φαίνεται πως αυτή θα γίνει χωρίς μάσκες. Η «Real News» της Κυριακής αναφέρει πως η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, πλην όμως ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» το πρωτόκολλο που θα εφαρμόζεται όταν υπάρχει κρούσμα σε ένα σχολείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να διαφοροποιήσει την προσέγγιση από την υποχρεωτικότητα στην υιοθέτηση των μέτρων που θα είναι ήπια αλλά θα προσφέρουν προστασία εφόσον εφαρμοστούν σε σταθερή βάση. Αναλυτικά τα πιθανά μέτρα:

-Προαιρετική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ή και εξωτερικούς χώρους με υψηλό συνωστισμό

-Επικαιροποίηση εμβολιασμού και πραγματοποίηση εμβολιασμού.

-Παραμονή στο σπίτι με την παραμικρή υπόνοια συμπτωμάτων

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.