Πέθανε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ - Έφυγε ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης

Πέθανε ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σε ηλικία 91 ετών όπως μετέδωσε το ρωσικό Interfax. 

 Την ανακοίνωση έκανε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν επί μακρό χρονικό διάστημα. «Ο Μιχαήλ Σεργκέγιεβιτς Γκορμπατσόφ πέθανε σήμερα το απόγευμα μετά από σοβαρή και παρατεταμένη ασθένεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Ο  Γκορμπατσόφ ήταν ένας από τους ηγέτες του 20ου αιώνα, με την μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ιστορία καθώς με την πολιτική του προκάλεσε κύμα αλυσιδωτών επιπτώσεων και - τελικά - την πτώση του καθεστώτος της ΕΣΣΔ και των χωρών του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού». Ποιος ήταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ Ο Μιχαήλ Σεργκέγιεβιτς Γκορμπατσόφ γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1931. Ήταν Ρώσος πολιτικός και πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης από το 1985 μέχρι το 1991. Οι προσπάθειές του για μεταρρύθμιση βοήθησαν να έρθει το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και τελείωσαν την πολιτική υπεροχή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1990 πήρε το Βραβείο Νόμπελ ειρήνης.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.