Γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Ἁγ. Τρι­ά­δος Σπαρ­μοῦ Ὀλύμπου στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ.

 Η εορτή της Μεταμορφώσεως είναι μία ξεχωριστή και λαμπρή ημέρα μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Οι ευλαβείς Χριστιανοί την ημέρα αυτή προσέρχονται στους ναούς και λαμβάνουν φως από το ανέσπερο φως της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

 Εντός του στρατοπέδου του ΚΕΟΑΧ, επάνω στον Όλυμπο σε υψόμετρο 1800 μέτρων, υπάρχει ιερός ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μετόχι της Ιεράς Μονής Σπαρμού. Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε η πανηγυρική Θ. Λειτουργία από τον Καθηγούμενο π. Νικάνορα και τους Πατέρες της Μονής, παρουσία του Διοικητού, των στελεχών και οπλιτών του στρατοπέδου, επισήμων της επαρχίας Ελασσώνος και του πιστού λαού, ο οποίος για ακόμη μία χρονιά κατέκλυσε τον χώρο του στρατοπέδου.

 Στο κήρυγμα ο π. Βασίλειος, παίρνοντας αφορμή από τη φράση του Απολυτικίου : «καθώς ηδύναντο», τόνισε ότι ο Κύριος δίνει στον καθένα, είτε τη χάρη Του, είτε τις δοκιμασίες, σύμφωνα με την πνευματική δύναμη του καθενός. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, λιτανεύθηκε η εικόνα της Μεταμορφώσεως και στην πλατεία του στρατοπέδου τελέσθηκε η Αρτοκλασία και η ευλόγηση των σταφυλιών.

 Ευχόμαστε το φως της Μεταμορφώσεως να φωτίζει τις ψυχές όλων των ανθρώπων και να διαλύει κάθε σκοτάδι της αμαρτίας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.