Ξεκίνησαν οι εγγραφές για νέους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στο Περιφερειακό Τμήμα Ελασσόνας

 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε την έναρξη της περιόδου εγγραφών νέων εθελοντών σαμαρειτών - διασωστών σε όλη την Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών -Διασωστών και Ναυαγοσωστών  του Ερυθρού Σταυρού είναι το πληρέστερο που υπάρχει στη χώρα μας, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες νέους εθελοντές σαμαρείτες - διασώστες σε όλη την Ελληνική επικράτεια, οι οποίοι με τη λήξη της εκπαίδευσης είναι απόλυτα καταρτισμένοι για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση προκύψει στο μέλλον.

Οι Σχολές του Τομέα σαμαρειτών - διασωστών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, σε όλη την Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δίωρα μαθήματα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (απογευματινές ώρες). Συνολικά, η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, που εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα ΤΕΠ των οικείων δημόσιων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας και παράλληλα συμμετέχουν στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (υγειονομικές καλύψεις, αποστολές κ.α.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Περιφερειακό Τμήμα της Ελασσόνας, την ηλεκτρονική διεύθυνση www.samarites.gr ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το Περιφερειακό Τμήμα της Ελασσόνας στο 6945 401 886 και στο 210 52 48 132 με τον Τομέα Σαμαρειτών - Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.