Επιστροφή στα θρανία- Αγιασμός σήμερα στα σχολεία της Ελασσόνας (φωτ.)

 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί οι αγιασμοί σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ελασσόνας.

Μια ημέρα γιορτής για τους μαθητές, που μετά από δυο χρόνια, ξαναβρέθηκαν συγκεντρωμένοι στις αυλές των σχολείων τους, χωρίς μάσκες προστασίας για τον κορoνοϊό.

Καθηγητές, γονείς και μαθητές παραβρέθηκαν από νωρίς στους προαύλιους χώρους δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της περιοχής, για τον καθιερωμένο αγιασμό που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Αγιασμός στο ΓΕΛ Ελασσόνας έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Γιάννη Καριπίδη.

Την τελετή του Αγιασμού τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο οποίος αφού αρχικά αστειεύτηκε με τους μαθητές, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Όλοι είμαστε κοντά σας, όλοι μοιραζόμαστε τον αγώνα σας και θα σας συντροφεύει η προσευχή μας και του μητροπολίτη μας, ο οποίος σας εύχεται να είναι πραγματικά μια χρονιά, χαρούμενη, δημιουργική, ουσιαστική, για να μπορέσετε έτσι να εκπληρώσετε όλα όσα αγαπάτε, όλα όσα σας αξίζουν και όλα εκείνα τα οποία θα σας προάγουν, θα γίνουν μία βάση στέρεη για να πατήσετε και να διεκδικήσετε το μέλλον σας. Για να γνωρίσετε τις πραγματικές ομορφιές της γνώσης και της ζωής»..

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.