Αγιασμός στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βερδικούσιας

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ.  Χαρίτων,  παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιάτσα Νικολάου, του πατρός Αθανασίου Μαντζαρή, του αντιδημάρχου κ. Δήμκου Κωνσταντίνου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, κ. Τσέτσιλα Κώστα, γονέων και κηδεμόνων,  τέλεσε τον Αγιασμό του  Γυμνασίου-Λυκείου Βερδικούσιας.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, στο μεστό περιεχομένου και νοήματος λόγο του, ευχήθηκε σε καθηγητές και μαθητές μια ευλογημένη χρονιά γεμάτη με τις χάρες και τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος εξαίροντας τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας αλλά και του προσωπικού αγώνα των μαθητών για την επίτευξη των στόχων τους. 

Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ελασσόνας ο οποίος  πέρα από τις προτροπές  προς τους μαθητές για την  καλλιέργεια  υγιούς μαθητικού ήθους,  αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις διακρίσεις του σχολείου  στα  προγράμματα Erasmus και συνεχάρη το διευθυντή Νικόλαο Παναγιώτου και τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας  για τις νεωτεριστικές τους δράσεις που παρέχουν στην τοπική κοινωνία τη δυνατότητα να διευρύνει τους ορίζοντες της  σε   υπερεθνικό επίπεδο λειτουργώντας ως πρότυπο σχολείου για την ευρύτερη περιοχή. Ακολούθως μετά τις ευχές του διευθυντή του σχολειού, διανεμηθήκαν ανά τμήμα τα σχολικά εγχειρίδια και δόθηκε το πρόγραμμα μαθημάτων για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Σχολείου  σας εύχονται μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις, τις οποίες θα βρούμε μαζί  σε πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.